Koop Aciclovir Crème 5% in Nederland 2024
4.64 / 92

Koop Aciclovir Crème 5% in Nederland 2024

4.64 / 92

Aciclovir is een antiviraal geneesmiddel dat zeer effectief is tegen het herpes simplex-, herpes zoster- (gordelroos) en waterpokkenvirus. De werking is gebaseerd op het blokkeren van viraal DNA, omdat aciclovir een analoog is van guanosine, een normaal bestanddeel van DNA.

Aciclovir Crème 5%

Aciclovir beste prijs bij online apotheek

In onze online apotheek, kunt u Aciclovir kopen zonder recept tegen een lage prijs. Snelle levering onder rembours in Nederland.

 • De kosten van een 5g tube Aciclovir 5% zijn €15,55.
 • De kosten van een 10g tube Aciclovir 5% is € 19,55.

Wat is aciclovir?


Aciclovir is een antiviraal middel dat rechtstreeks inwerkt op virussen. Het wordt therapeutisch en profylactisch gebruikt bij verschillende vormen van herpesinfectie.

Wat moet ik kiezen tussen crème en tabletten?


De keuze tussen aciclovir tabletten en crème hangt af van specifieke omstandigheden.

Bij uitgebreide of terugkerende huiderupties kan je arts aciclovir tabletten aanraden. Deze vorm heeft een systemische werking en onderdrukt de reproductie van het virus in het hele lichaam. Tabletten zijn effectief, handig in gebruik en veroorzaken over het algemeen minder bijwerkingen.

Aciclovir crème wordt daarentegen vaak gebruikt om lokale herpesuitslag te behandelen. Het werkt plaatselijk op de aangetaste delen van de huid en kan vooral effectief zijn in de vroege stadia van de uitslag. De crème is ook erg veilig en wordt goed verdragen.


In het algemeen hangt de keuze tussen tabletten en crème af van de aard van de huiduitslag, de mate en het stadium van ontwikkeling ervan en de voorkeuren van de patiënt. Het raadplegen van een arts zal helpen bij het bepalen van de optimale behandelingsstrategie, inclusief de juiste dosering en het juiste regime.

Werkingsprincipe


Acyclovir heeft een selectieve werking tegen herpes simplexvirus type 1 en 2, varicellavirus, Epstein-Barrvirus en cytomegalovirus. De werking is gericht op behandeling, het verminderen van de kans op nieuwe elementen, viscerale complicaties, het versnellen van de vorming van korsten en het voorkomen van terugval. Als structureel analoog van purine nucleosiden (normale bestanddelen van DNA) remt aciclovir de virale reproductie door in te werken via de thymidinekinase van bepaalde virussen.

Na een orale dosis van vijf keer per dag 200 mg is de Cmax van het geneesmiddel in bloedplasma 0,7 µg/ml en de Cmin 0,4 µg/ml. De Cmax bereikt plasma na anderhalf tot twee uur. Aciclovir wordt in de lever gemetaboliseerd tot de inactieve verbinding 9-carboxymethoxymethylguanine. Het geneesmiddel wordt via de nieren uitgescheiden, voornamelijk onveranderd (meer dan 80%) en als metaboliet (14%).

Indicaties


Aciclovir wordt gebruikt bij de behandeling van infecties veroorzaakt door herpes simplex virus (HSV) en varicella-zoster virus:

 • Behandeling en preventie van herpes simplex genitalis (HSV): effectief in het verminderen van manifestaties en het voorkomen van recidieven.
 • Behandeling van neonatale herpes simplex: gebruikt om pasgeboren baby's te behandelen die besmet zijn met het herpesvirus.
 • Herpes labialis simplex: ideaal voor het bestrijden van karakteristieke huiduitslag rond de lippen en het gezicht.
 • Gordelroos: helpt bij deze ziekte die wordt veroorzaakt door het waterpokken- en gordelroosvirus.
 • Behandeling van acute waterpokken bij immuungecompromitteerde patiënten: preventie en behandeling voor immuungecompromitteerde mensen.
 • Herpetische encefalitis: antivirale therapie om ontsteking van de hersenen te voorkomen en te behandelen.
 • Acute HSV huid- en slijmvliesinfectie bij immuungecompromitteerde patiënten: gespecialiseerde behandeling voor het verzwakte lichaam.
 • Herpes simplex keratitis en blepharitis: behandeling van chronische vormen van herpesinfectie van het oog.
 • Preventie van herpesvirussen bij immuungecompromitteerde mensen: bijvoorbeeld bij patiënten die chemotherapie ondergaan in de oncologie.

Let op: Je moet altijd je arts raadplegen voordat je met de behandeling begint en de aanbevelingen opvolgen voor de beste resultaten.


Dosering


 • Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar (200 mg tabletten) :

Uitbraak van herpes: 5 of 10 tabletten per dag gedurende 5 tot 10 dagen.
Nieuwe uitbraak van herpes genitalis: 5 tabletten per dag gedurende 5 dagen (start binnen de eerste 2 dagen van de symptomen).

Profylactische behandeling van frequente terugvallen: 2 tabletten tweemaal per dag, ononderbroken gedurende enkele maanden.

Profylaxe van oogheelkundige gordelroos (800 mg tabletten): 5 tabletten per dag gedurende 7 dagen (start binnen 48 uur na de symptomen).

 • Aciclovir crème :
5 keer per dag op de aangetaste huidzones aanbrengen met een interval van ongeveer 4 uur tussen de doses.

De behandeling duurt 5 tot 10 dagen, afhankelijk van de ernst van de symptomen en de aanbevelingen van de arts.

Opmerking: De dosering moet worden aangepast als de nierfunctie afneemt. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de arts op te volgen en de volledige kuur af te maken.


Contra-indicaties


Het is belangrijk om met uw arts, apotheker of verpleegkundige te overleggen voordat u ACICLOVIR tablet inneemt, vooral als u nierfalen heeft. Vertel het uw arts als u last heeft van rugpijn in het niergebied, wat een teken kan zijn van een verminderde nierfunctie. In bepaalde gevallen, vooral bij nierinsufficiëntie of bij ouderen, kan uw arts de gewoonlijk aanbevolen doses aanpassen. Voldoende vochtinname wordt aanbevolen bij nierinsufficiëntie en bij ouderen. Gebruik dit geneesmiddel niet bij kinderen jonger dan 6 jaar om het risico op slecht slikken en onderdrukking te vermijden.


Bijwerkingen


Zeer vaak (meer dan 10% van de patiënten) kan hoofdpijn optreden. Gevoelens van bedwelming, misselijkheid, braken, diarree, buikpijn, jeuk en verhoogde bloedwaarden van bilirubine, transaminasen of ureum kunnen vaak voorkomen.
Ongewone verschijnselen kunnen huiduitslag en urticaria zijn, terwijl onbekende effecten ademhalingsmoeilijkheden, evenwichts- of loopproblemen, allergische reacties, verminderd aantal bloedplaatjes of witte bloedcellen, hepatitis, nierfalen, koorts en vermoeidheid zijn. In zeldzame gevallen zijn ernstige zenuwaandoeningen zoals verwardheid, agitatie, tremor, convulsies, onwillekeurige spiersamentrekkingen, hallucinaties en slaperigheid gemeld, vaker bij ouderen of wanneer de aanbevolen doses worden overschreden. Als een van deze symptomen optreedt, moet onmiddellijk een arts worden geraadpleegd.

Bewaren van het geneesmiddel


Het geneesmiddel moet buiten het bereik van kinderen worden bewaard, bij een temperatuur lager dan 30°C en beschermd tegen vocht. Het is belangrijk dat u het geneesmiddel gebruikt vóór de vervaldatum die op de verpakking staat vermeld (de laatste dag van de maand die staat aangegeven). Gooi het geneesmiddel niet weg met afvalwater of huishoudelijk afval; vraag uw apotheker om instructies.


Aciclovir en andere geneesmiddelen


Vertel uw arts of apotheker over alle geneesmiddelen die u gebruikt, inclusief de geneesmiddelen die u zonder recept kunt kopen.

Het is vooral belangrijk om mogelijke interacties met andere geneesmiddelen te bespreken, omdat het gelijktijdig gebruik van stoffen die giftig zijn voor de nieren het risico op nierfalen kan verhogen. Het wordt aanbevolen om de plasma theofylline niveaus te meten als aciclovir gelijktijdig wordt gebruikt.

Gebruik tijdens zwangerschap of borstvoeding


Als u zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden, raadpleeg dan uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Het mag tijdens de zwangerschap alleen op advies van uw arts worden gebruikt. Als tijdens de behandeling een zwangerschap wordt vastgesteld, informeer dan uw arts. Als een behandeling nodig is die de borstvoeding kan beïnvloeden, moet u ook uw arts raadplegen. Hij kan u alternatieve behandelingen voorstellen die beter verenigbaar zijn met borstvoeding.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik


Acyclovir mag alleen worden gebruikt op advies van een arts om complicaties te voorkomen bij volwassenen en kinderen ouder dan drie jaar. Bij langdurige of herhaalde behandeling bij mensen met een verminderde immuniteit kan het virus resistent worden tegen het geneesmiddel. Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van het geneesmiddel bij patiënten met verminderde nierfunctie of ouderen. Het is noodzakelijk om te zorgen voor voldoende vochtinname tijdens de behandeling en om de nierfunctie te controleren. Het is ook belangrijk om zich te onthouden van seksuele gemeenschap tijdens de behandelingsperiode, zelfs als er geen klinische verschijnselen zijn, en om patiënten te informeren over de mogelijkheid van overdracht van het genitale herpesvirus tijdens cutane erupties.

Autorijden


Er zijn geen specifieke gegevens over het effect van aciclovir op autorijden. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat duizeligheid en andere bijwerkingen kunnen optreden tijdens de behandeling met het geneesmiddel; voorzichtigheid is daarom geboden bij het besturen van voertuigen en het uitvoeren van andere potentieel gevaarlijke activiteiten.

 • Iris van den Berg

  Zoster-crème werkt voor mij. Maar ik moet blootstelling aan zon en wind vermijden voor een snelle genezing van de blaasjes. Dus, ik blijf meestal thuis wanneer de uitbraak komt.

 • Stefan Janssen

  Ik ben slechts gedeeltelijk tevreden over de effecten. Het voorkomt niet de vorming van koortslippen of ongemak. Het kan echter helpen de grootte van de blaasjes te verminderen.

 • Nina Bakker

  Wanneer ik een koortslip krijg (tinteling), breng ik meteen Acivir-crème aan, en dat voorkomt blaren. Het enige probleem is dat het voor mij vreselijk smaakt.

 • Lars van der Heijden

  Het medicijn is nuttig als je de koortslip op het juiste moment te pakken krijgt. Hoe dan ook, ik begin nu met orale medicatie voor snellere resultaten.

 • Bas van Dijk

  Ik gebruik Zoster-crème niet meer. Hoeveel ik ook probeerde, het had bijna geen effect. Hetzelfde medicijn in tabletvorm redde me echter van herpes in een paar dagen.

 • Charlotte de Wit

  Ik ben 23 jaar oud en heb onlangs mijn eerste ernstige uitbraak van koortslippen ervaren. Het was vreselijk, en ik ergerde me aan de onaantrekkelijke zweren. Ik ging naar de dokter, en zij schreef de crème voor. Ik zag binnen minder dan 24 uur een positieve verandering. Dus ik geloof dat dit een waardevol medicijn is.

 • Fleur van Dam

  Mijn eerste ervaring met deze crème was op de derde dag van de uitbraak, dus de bultjes waren er al. Het medicijn is fantastisch! Het voorkwam onmiddellijk dat mijn koortslip erger werd en begon het te genezen. Nu ik het heb, hoop ik dat het nog beter werkt als ik het meteen bij het eerste symptoom gebruik.

 • Anna Smits

  Ik kocht Acivir-crème in de hoop dat het snel zou helpen om van herpes af te komen, maar dit product was helemaal niet geschikt voor mij. Op de plaats van toepassing was er zwelling en roodheid. Ik moest het weggooien.

 • Thomas van Leeuwen

  Herpes stoort me ongeveer 2 keer per jaar, wanneer ik een tekort aan vitamines heb of verkouden ben. Dat is wanneer ik Zoster-crème uit mijn EHBO-kit haal. Uitstekende crème. Helpt altijd in een paar dagen.

 • Eva de Groot

  Geweldig medicijn. Je kunt koortslippen op je lippen in 3 dagen genezen. Ik beveel het aan.

 • Tim de Boer

  Ik heb gemengde gevoelens over dit product. Ik vind het leuk, en het helpt op een bepaalde manier tegen herpes, maar het grote probleem is dat ik vaak uitbraken heb. Misschien moet ik overwegen de pillen te nemen.

 • Sara van der Linden

  Ik heb veel geld en tijd besteed aan Acivir-crème. In mijn geval moet ik constant pillen nemen om te voorkomen dat de herpes terugkomt. Helaas heb ik geen alternatieven.

 • Laura Visser

  De crème helpt mij beter dan welke tablet dan ook. Na twee of drie dagen gebruik drogen de bultjes op en zien mijn lippen er normaal uit.

 • Julia Verhoeven

  Ik behandel herpes op een alomvattende manier en neem pillen. Ik heb altijd crème voor noodgevallen. Als er een bultje is (wat bij mij zeer zelden gebeurt), duurt de behandeling maximaal 4 dagen.

 • Emma van der Meer

  Een van de beste remedies voor HSV of koortslip beschikbaar! Wanneer ik zie dat een koortslip zich ontwikkelt, breng ik onmiddellijk de crème aan. Het ongemak wordt meteen verlicht en de pijn stopt! Elke cent waard.

 • Niels de Jong

  Het werkt niet bij mij... Zoster-crème lijkt niet meer te doen dan herpes in zijn huidige staat te houden, zonder dat bultjes groeien.

 • Jesse van den Bosch

  Zodra ik droogheid voel of een hint van irritatie, breng ik Acivir-crème aan. Ik volg strikt de instructies. Als je het probleem niet kunt voorkomen, geneest de bult in ongeveer 5 dagen. Het belangrijkste - breng de crème aan met een wattenstaafje en raak de blaas niet aan. Het product helpt. Aanbevolen. Succes met de behandeling!

 • Bram Mulder

  Het droogt de huid niet uit. In tegenstelling tot andere vergelijkbare geneesmiddelen, doet het perfect zijn werk.

 • Sophie Meijer

  Het is de enige crème die me helpt om bultjes te voorkomen. Zodra ik een tinteling voel, breng ik het meteen aan. Zo hoef ik niet te lijden van pijn. Het enige nadeel is de prijs van het medicijn. Voor mij is de crème te duur.

 • Lisa van Dijk

  Ik schaamde me zo voor de herpes op mijn lippen dat ik mezelf gewoon twee weken in huis opsloot toen dit mij overkwam (meestal ongeveer twee keer per jaar). Ik heb een heleboel zalfjes geprobeerd, maar niets werkte. Aciclovir was het laatste op mijn lijst van pogingen en fouten, en ik kan met precisie en volle verantwoordelijkheid zeggen dat dit het enige middel is dat bultjes in een paar dagen verwijdert. Ik beveel het ten zeerste aan.

 • Ruben de Vries

  Aciclovir-crème helpt perfect en volbrengt zijn taak. Maar ik begrijp niet waarom het zo duur is.

 • Daan Jansen

  Herpes op mijn lippen veroorzaakt veel ongemak. Bovendien ziet het er erg lelijk uit en stoot het veel mensen af. Helaas verschijnen deze dingen plotseling; persoonlijk heb ik geen tintelingsfase. Ik ben erg blij dat ik deze crème heb gevonden. Na het aanbrengen van het product nemen de bultjes letterlijk in één nacht merkbaar af in grootte, en op de tweede dag worden ze onzichtbaar. Dit is gewoon een wonder!

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening:

Door gebruik te maken van de pillen-nederland.com website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.