Olumiant (Baricitinib) kopen in Nederland 2024
4.78 / 122

Olumiant (Baricitinib) kopen in Nederland 2024

4.78 / 122

Dankzij het nieuwste geneesmiddel, ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Lilly, hebben patiënten die lijden aan reumatoïde artritis nu een reële kans om genezen te worden. Baricitinib tabletten, die Frankrijk, net als andere EU-landen, ontvangt onder de merknaam Olumiant, remmen de werking van enzymen die als katalysator voor gewrichtsontsteking fungeren. In onze online apotheek kunt u Olumiant zonder recept kopen.

Generieke Olumiant

Olumiant prijs

De ronde of langwerpige, omhulde tabletten waarin het afweeronderdrukkende middel Olumiant verkrijgbaar is, bestel je bij een online apotheek tegen de laagste prijs van Nederland. Een doosje Olumiant 2 mg met 10 tabletten kost €51,78. Een doosje met 60 stuks van 4 mg van de werkzame stof kost €229.

Wat is Baricitinib (Olumiant)?


Dit geneesmiddel, dat behoort tot de groep van immunosuppressiva, is toegelaten in de Europese Unie voor de behandeling van matige tot ernstige reumatoïde artritis. Bij de behandeling van inflammatoire gewrichtslaesies wordt baricitinib, dat wordt voorgeschreven wanneer andere geneesmiddelen niet werken, in combinatie met methotrexaat of afzonderlijk ingenomen.

De Janus kinase remmer Olumiant wordt op experimentele basis voorgeschreven voor focale alopecia, in combinatie met Redmesiver voor atopische dermatitis.

Het geneesmiddel is ook goedgekeurd voor de behandeling van patiënten met Covid-19 die kunstmatige beademing of extracorporale oxygenatie nodig hebben. Door endocytose te remmen, voorkomt baricitinib dat het virus cellen binnendringt.


Werkingsmechanisme


Het hoofdbestanddeel van het immunosuppressieve geneesmiddel remt de activiteit van tyrosinekinase, dat de overdracht van de fosfaatgroep katalyseert, en speciale eiwitten die betrokken zijn bij de overdracht van signalen van receptoren in de cel. Door de JAK1-, JAK2- en JAK3-enzymen te blokkeren die betrokken zijn bij de gewrichtsontsteking die zich ontwikkelt bij reumatoïde artritis, kan Baricitinib :

 • elimineert stijfheid ;
 • vermindert zwelling
 • vertraagt de progressie van de ziekte.
Door de fosforzuursubstitutie te remmen van de transcriptiefactor die betrokken is bij ontstekingen, verlaagt baricitinib het C-reactief proteïne in het bloed van reumapatiënten één week na toediening en handhaaft het dit verlaagde niveau tijdens de duur van de behandeling.

Het gebruik van de Janus kinase remmer gedurende 12 weken brengt de concentratie van plasma globulaire eiwitten, die door het immuunsysteem worden geproduceerd om allergenen, toxines en microben te bestrijden, weer op een normaal niveau.

Tijdens de eerste week dat Olumiant wordt gebruikt, neemt het aantal lymfocyten toe, maar na 6 maanden is het aantal immuunondersteunende cellen hersteld.

Baricitinib blokkeert de productie van creatinine in de niertubuli, wat leidt tot een stijging van de concentratie van deze stof in serum van 3,6 naar 3,8 µmol per liter.

Gebruiksaanwijzing


Bij reumatoïde artritis wordt Olumiant op voorschrift van een arts eenmaal daags, onafhankelijk van de maaltijd, ingenomen in een dosis van 4 mg, die wordt verlaagd tot 2 milligram wanneer de progressie van de ziekte vertraagt.

Patiënten bij wie een chronische of recidiverende infectie is vastgesteld en patiënten ouder dan 75 jaar moeten dagelijks 2 mg baricitinib innemen. Dezelfde dosis Olumiant wordt aanbevolen in combinatie met andere Janus kinase remmers.

Bij de behandeling van reumatoïde artritis bij patiënten met een laag hemoglobinegehalte en een concentratie van 0,5*109 lymfocyten in het bloed, begint de toediening van het geneesmiddel wanneer deze indicatoren normaal worden. Olumiant wordt gedurende een lange periode ingenomen, maar de duur van de therapie met een immunosuppressivum wordt bepaald door een arts.

Baricitinib wordt snel geabsorbeerd uit het maagdarmkanaal, waarbij de maximale concentratie in plasma binnen 3 uur wordt bereikt. Tot 70% van de werkzame stof wordt uitgescheiden via de nieren, de rest via de darmen. Metabolieten, die minder dan 10% van het geabsorbeerde geneesmiddel uitmaken, worden niet in het bloed gedetecteerd.


Dosering


De fabrikant produceert 2 soorten omhulde Olumiant tabletten. De langwerpige, lichtroze tabletten, die elk 2 mg werkzame stof bevatten, hebben aan één zijde de naam van Lilly, de ontwikkelaar van het product, en aan de andere zijde het cijfer "2".
De dosering van baricitinib in de ronde, roze filmomhulde tabletten is 4 mg, wat wordt aangegeven door de "4" die op de ene zijde is gegraveerd, terwijl op de andere zijde de naam Lilly staat.
Olumiant is verpakt in een kartonnen doosje in 4, 5, 7 blisters met elk 7 en 14 tabletten. De verpakking bevat een gebruiksaanwijzing.

Contra-indicaties


Baricitinib wordt niet voorgeschreven aan patiënten jonger dan 18 jaar. Olumiant moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij patiënten met ernstige nier- of leverfunctiestoornissen, terugkerende infectieziekten of acute virale hepatitis. Het gebruik van dit geneesmiddel is gecontra-indiceerd:

 • tijdens de zwangerschap
 • in gevallen van actieve tuberculose;
 • tijdens borstvoeding.
Baricitinib moet met zorg worden gekozen voor gebruik in combinatie met immuunonderdrukkende geneesmiddelen in de vorm van Tacrolimus, Cyclosporine, met vaccins tegen mazelen, influenza, rode hond, gekweekt uit levende micro-organismen, met biologische middelen voor reuma.

Baricitinib wordt met bijzondere voorzichtigheid voorgeschreven aan patiënten met tekenen van diepe veneuze trombose of longslagaderafsluiting.


Bijwerkingen


Na herhaalde toediening van het immunosuppressivum Olumiant hebben patiënten zelden last van gewichtstoename, huiduitslag of acne. De meest voorkomende bijwerkingen betreffen het maagdarmkanaal, het lymfestelsel, de bloedsomloop en de luchtwegen. Bij de behandeling van gewrichten met Baricitinib kunnen patiënten :

 • de patiënt last heeft van keelpijn ;
 • het vetmetabolisme is verstoord;
 • de ALT-concentratie stijgt;
 • een urineweginfectie wordt vastgesteld;
 • hoest, koorts, misselijkheid.
Na inname van Olumiant neemt het aantal bloedplaatjes in het bloed toe, is het slijmvlies van de bijholten en het strottenhoofd vaak ontstoken en wordt de mondholte aangetast door herpes. Baricitinib kan een infectie veroorzaken of het verloop van een infectieziekte verergeren.

Interactie met andere geneesmiddelen


Wanneer Olumiant gelijktijdig wordt toegediend met niet-steroïdale ontstekingsremmende geneesmiddelen in de vorm van diclofenac en ibuprofen, evenals fluconazol, ciclosporine, digoxine, levonorgestrel en simvastine, is er geen klinische interactie waargenomen.


Als Olumiant wordt ingenomen in combinatie met Prebenecid, mag de dosering van de werkzame stof niet hoger zijn dan 2 mg.
Als baricitinib gelijktijdig met azathioprine of ciclosporine wordt ingenomen, neemt het risico op immunosuppressie toe. Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van Olumiant in combinatie met zwakke OATZ-remmers.

Verenigbaarheid met alcohol


Bij auto-immuunziekten, waaronder reumatoïde artritis, werkt het immuunsysteem te actief en beschadigt en vernietigt het de lichaamscellen. Volgens wetenschappelijk onderzoek wordt de 'slechte' reactie onderdrukt door een kleine dosis alcohol en voelt de patiënt zich beter. De afbraak van alcohol in het lichaam produceert stoffen die de werking van het immuunsysteem blokkeren. In kleine doses is alcohol gunstig voor patiënten met ontstoken gewrichten, maar het is onverenigbaar met het geneesmiddel Olumiant, dat wordt ingenomen om reumatoïde artritis te behandelen. Wanneer baricitinib wordt gecombineerd met alcohol, bestaat het risico op een mogelijk fatale reactie.


Zwangerschap en borstvoeding


Voor vrouwen die zwanger zijn, wordt het gebruik van een selectief immunosuppressivum voor de behandeling van gewrichtsontsteking alleen aanbevolen als het verwachte voordeel opweegt tegen het risico voor de ontwikkeling van de foetus. Onderzoek bij laboratoriumknaagdieren tijdens de periode van organogenese heeft aangetoond dat hoge doses baricitinib de botvorming van de zuigeling in utero nadelig kunnen beïnvloeden en een onaangename uitkomst tijdens de zwangerschap kunnen veroorzaken, waaronder vroeggeboorte en een laag geboortegewicht.

Een vrouw die borstvoeding geeft aan een premature baby of een pasgeborene moet binnen 4 dagen na de laatste dosis stoppen met het innemen van Olumiant.
 • Ford

  Ik dacht dat alleen zeer ongelukkige mensen twee keer besmet konden raken met Covid, en het blijkt dat ik er een van ben. Ik nam Olumiant gedurende 14 dagen. Het medicijn had geen onmiddellijk effect. Hoewel de eerste symptomen van COVID verdwenen, voelde ik me niet helemaal normaal. Ik had constant hoofdpijn, nervositeit, een gevoel van angst, dit alles maakte het moeilijk om me bezig te houden met dagelijkse activiteiten.

 • Brain

  Deze website is zeer nuttig wanneer medicijnen dringend nodig zijn en zonder een arts te bezoeken.

 • Melis

  Het probleem is dat niemand volledig begrijpt hoe je coronavirus moet genezen. Olumiant helpt echt bij coronavirus. Dit wordt bevestigd door studies die zijn uitgevoerd op honderdduizenden mensen over de hele wereld. Olumiant kan misschien niet iedereen helpen, maar het helpt velen. Ik ben teleurgesteld dat dit geneesmiddel niet beschikbaar is voor alle mensen die er baat bij zouden kunnen hebben.

 • Kevin

  Ik zou ook graag willen weten hoe ik besmet ben geraakt. Van alle mensen die ik ken en met wie ik communiceer, ben alleen ik ziek geweest. Eerst steeg de temperatuur tot 37,2, daarna verloor ik mijn reuk- en smaakzin. De hoest kwam pas na een paar dagen. Toen ik besefte dat ik kortademig was, was ik bang. Toen ik Olumiant nam, hoopte ik op het beste. Ik voelde een merkbare verlichting op de 3e dag. Ik nam het geneesmiddel nog 10 dagen tot de infectie verdween.

 • Dickson

  Hartelijk dank aan alle deskundigen, artsen en vrijwilligers die betrokken waren bij het onderzoek naar Olumiant voor de behandeling van patiënten met COVID-19. Zoveel mensen hebben COVID, de behandelingscentra kunnen het niet aan, de medische zorg kan de enorme behoeften van de patiënten niet bijhouden. Ik hoop dat Olumiant andere mensen kan helpen zoals het mij heeft geholpen.

 • Richard

  Hallo, allemaal! Ik ben 43 jaar. Dat was mijn eerste bestelling. Over het algemeen ben ik tevreden over de service en de beschikbaarheid van Olumiant, die moeilijk te vinden was in andere online apotheken.

 • Phillip

  Hallo, iedereen, ik ben hersteld van Covid en ben klaar om terug te komen naar de studie.

 • Cherry

  Ik ben tevreden met het resultaat van uw werk, de service is goed en de levering is op tijd. Hartelijk dank.

 • Marcus Otto

  Ik nam deze ziekte niet serieus totdat ik besmet raakte. In het begin was COVID als een verkoudheid voor mij, maar toen werd ik echt ziek. Mijn familie deed alles om me beter te laten voelen. Ik nam 10 dagen achter elkaar Olumiant en kwam nauwelijks mijn bed uit. Het is goed dat de ziekte afnam. Ik zal nooit het gevoel van frisse lucht op mijn gezicht vergeten op de dag dat ik naar buiten ging.

 • Donald Smith

  Goede dag. Na 5 dagen gebruik van de Olumiant tabletten, voelde ik me beter, kwam uit bed en was in staat om zelfstandig te lopen. Ik weet niet zeker of dit medicijn mij heeft geholpen of dat ik zelf COVID-19 heb verslagen.

 • Harrold

  Olumiant is goed. Het vermindert de kans op een overstap naar ademhalingsondersteuning.

 • David Moore

  Hoe ouder we worden, hoe vaker we naar de apotheek gaan. Meer dan eens heb ik moeten worstelen toen de broodnodige medicijnen ontbraken, of ze zo duur waren dat ik het me niet kon veroorloven ze te kopen. Ik gebruik deze online apotheek al heel lang, je kunt altijd zien welke medicijnen er beschikbaar zijn, de prijzen passen bij mij. Deze online apotheek bespaart echt tijd en geld.

 • Orsy

  Toen de diagnose werd bevestigd, voelde ik kippenvel op mijn rug. Ik had een matig coronavirus. Het effect van Olumiant was traag maar stabiel. Misschien is dit de enige optie als niets anders helpt.

 • Colin

  Olumiant is mijn laatste verdedigingslinie tegen COVID-19 geworden.

 • Brendon

  Ik had COVID-19 en een longontsteking waardoor mijn bloed niet goed van zuurstof werd voorzien. Ik was bedlegerig en kon nauwelijks opstaan. De artsen zeiden dat het misschien nodig was om over te schakelen op kunstmatige longbeademing. Ik begon Olumiant 4 mg eenmaal daags in te nemen en voelde snel verlichting. Er waren wat bijwerkingen (buikpijn) maar dat is niets vergeleken met het feit dat ik weer normaal kon ademen. Het virus is afgenomen, nu zit ik gezond thuis en schrijf deze review.

 • Leonardo

  Olumiant tabletten zijn uitstekend, de behandelingsresultaten zijn prachtig, ze werken zeker. Aanrader.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening:

Door gebruik te maken van de pillen-nederland.com website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.