Eliquis 5 mg in 2.5 mg aan de beste prijs in Nederland
4.75 / 118

Eliquis 5 mg in 2.5 mg aan de beste prijs in Nederland

4.75 / 118

Bloedstollingsstoornissen zijn een frequente oorzaak van bloedstolsels. Het probleem is te wijten aan erfelijkheid, een pathologisch proces van hematopoëse, sedentair gedrag, een irrationeel dieet en andere situaties. Het risico op trombose wordt nog steeds vaak in verband gebracht met het coronavirus, griep en andere verschijnselen. Om de gevolgen te vermijden, schrijven artsen het antistollingsmiddel Eliquis voor. Je kunt Eliquis bij ons kopen zonder recept.

Eliquis

Eliquis prijs

 • Eliquis 5 mg prijs : 190.06€ - 835.40€ ;
 • Eliquis 2.5 mg prijs : 37.01€ - 589.95€.
Snelle levering van een online apotheek in Nederland .

Wat is Eliquis?


Eliquis is een geneesmiddel dat trombose en ziekte voorkomt bij risicopatiënten. Het geneesmiddel is verkrijgbaar in tabletvorm voor inwendige toediening. De werkzame stof is apixaban. De samenstelling bevat verder lactose, croscarmellose-natrium, natriumlaurylsulfaat en magnesiumstearaat. De tabletomhulling bevat hypromellose, lactose, titaniumdioxide en triacetine met klierkleuring. Farmacologisch heeft het geneesmiddel antitrombotische en antistollingseffecten.

Het gebruik vereist geen regelmatige controle en wordt in de meeste gevallen goed verdragen. Vanwege een vrij indrukwekkende lijst contra-indicaties is zelfmedicatie echter gevaarlijk. Om de dosering en de duur van het gebruik te berekenen, is het raadzaam om een reumatoloog te raadplegen.

Werkingsprincipe


Apixaban behoort tot de klasse van directe remmers van factor FXa, die een belangrijke rol speelt in het bloedstollingsproces. Factor FXa activeert proconvertinase tot trombine, wat leidt tot de vorming van bloedstolsels.


Apixaban bindt aan factor FXa en voorkomt zo de activering ervan en de daaropvolgende stolselvorming. Het actieve ingrediënt in Eliquis remt alleen de vrije vorm van factor FXa, zonder interactie met andere stollingsfactoren. Dit resulteert in een nauwkeuriger en voorspelbaarder effect, waardoor het risico op bloedingen tot een minimum wordt beperkt. De werkzame stof wordt snel door het lichaam opgenomen en begint binnen 3 tot 4 uur na gebruik te werken. De totale werkingsduur is 12 uur.

Indicaties


Aangewezen bij patiënten met veneuze trombo-embolie na geplande gewrichtsvervanging in het bekken en de knieën. Het is nodig om beroertes met systemische trombo-embolie bij volwassenen te voorkomen. Het wordt voorgeschreven aan patiënten van 75 jaar en ouder die lijden aan arteriële hypertensie, diabetes mellitus en hartfalen. Uitzondering hierop zijn patiënten met ernstige of matige mitralisstenose of een kunsthartklep. Eliquis is een geneesmiddel voor de behandeling en preventie van het ontstaan van DVT.

Dosering


Het Nederlandse medicijn is verkrijgbaar in drie sterktes: 2,5, 5 en 10 mg. Het is mogelijk om een generiek middel met snelle levering te bestellen. De dosering van apixaban kan variëren afhankelijk van de specifieke klinische situatie.


In het algemeen wordt voor patiënten zonder nierfunctiestoornis en jonger dan 75 jaar aanbevolen om te starten met een dosis van 5 mg tweemaal daags. Echter, in aanwezigheid van risicofactoren zoals leeftijd, laag lichaamsgewicht of het gebruik van geneesmiddelen die interageren met apixaban, wordt aanbevolen om de dosis te verlagen naar 2,5 mg tweemaal daags. Bij ernstige nierdisfunctie (creatinineklaring van minder dan 15 ml/min) wordt apixaban niet aanbevolen omdat de werkzaamheid en veiligheid twijfelachtig zijn. Een van de belangrijkste voordelen van Eliquis is dat een goed gekozen dosering geen constante controle van de bloedstolling vereist. Dit betekent dat patiënten de dosis van het geneesmiddel niet voortdurend hoeven te testen en aan te passen.

Contra-indicaties

Het geneesmiddel is gecontra-indiceerd bij patiënten met overgevoeligheid voor apixaban en andere stoffen in de samenstelling, klinisch significante actieve bloedingen, leveraandoeningen, bloedstollingsstoornissen of risico op bloedingen. Het geneesmiddel mag niet worden ingenomen door patiënten met maag-darmzweren of kwaadaardige tumoren die bloedingen kunnen veroorzaken. In gevallen van recente laesie van de hersenen of het ruggenmerg, hemorragische beroerte, arthrioveuze malformatie, vasculair aneurysma, oogoperatie, uitgezette slokdarmvarices, is het gebruik van het bestanddeel verboden.

De contra-indicatie is een tekort en het nemen van CL creatinine dialyse, minderjarige, zwangerschap, borstvoeding, gelijktijdig gebruik met een ander antistollingsmiddel - heparine, enoxaparine, dalteparine, ondaparinux, warfarine en andere middelen. Eliquis en Xarelto mogen niet worden gecombineerd. Het complex mag niet worden gebruikt bij patiënten met aangeboren lactasedeficiëntie of glucocho-galactose malabsorptie.


Bijwerkingen


Vaak voorkomende bijwerkingen zijn neusbloedingen en hematomen. Bloedarmoede met jeuk op de huid, overgevoeligheid, oogbloeding, hemoptoë is niet ongewoon.

Misselijkheid met hematurie, huiduitslag, gesloten trauma met intoxicatie, complicaties van procedures. Als bijwerkingen of onverwachte reacties op het geneesmiddel worden vermoed, moet een arts worden geraadpleegd.

Interacties


Interactie met alcohol is gecontra-indiceerd: er is een risico op bloedingen, een andere complicatie. Het is af te raden de werkzame stof te combineren met ketoconazol, een azool antimycoticum, HIV-proteaseremmer en krachtige remmer van het CYP3A4-isoenzym en P-gp. Combinatie met rifampicine en geactiveerde kool vermindert de werking van Eliquis, en interactie met anticoagulantia, trombocytenaggregatieremmers en NSAID's kan ernstige bloedingen veroorzaken. De resultaten van onderzoeken naar de wederzijdse werking van digoxine, atenolol of naproxen met apixaban hebben geen nadelige veranderingen aangetoond.

Het is belangrijk om te onthouden dat Eliquis alleen mag worden ingenomen zoals voorgeschreven door de arts. De dosering mag niet worden gewijzigd of onderbroken zonder advies van een arts of apotheker
 • Gijs Smit

  Diagnose: diepe veneuze trombose ontstaan na een beenletsel. Er was ernstige zwelling van het been. Ik nam het medicijn een maand lang in met een dosis van 10 mg. De zwelling nam af. Er waren geen bijwerkingen.

 • Bruijn

  Vijf jaar geleden, na de geboorte van mijn derde kind, werd bij mij tromboflebitis in mijn onderste ledematen vastgesteld. Eliquis heeft geholpen om een operatie te vermijden! Zeer dankbaar voor dit medicijn. Maar u moet het alleen onder toezicht van een arts innemen. Tijdens mijn behandeling zijn er enkele veranderingen geweest.

 • Luuk de Koning

  Een paar maanden geleden werd bij mij boezemfibrilleren vastgesteld. De arts raadde Eliquis aan. Nu over het effect... Het werkt, maar het effect kwam niet meteen; ik moest twee maanden wachten. Ik voel dat mijn hart beter werkt dan voorheen. Geen pijn en geen angst.

 • Thijs van Dijk

  Na een val van een dak had ik een fractuur en onderging ik meerdere operaties. Na mijn laatste operatie kreeg ik het advies om Eliquis-pillen in te nemen in combinatie met een ander medicijn om bloedstolsels te voorkomen. Het medicijn werkte perfect. Geen klachten.

 • Lieke

  De pillen hebben me goed geholpen bij veneuze trombose, maar mijn maag en spijsvertering hebben geleden onder bijwerkingen.

 • Julia van der Linden

  Onlangs werd bij mij veneuze trombose vastgesteld. Ik ging naar de vaatchirurg en hij schreef me Eliquis voor. Het effect van de behandeling overtrof alle verwachtingen. Ik heb voor mezelf één conclusie getrokken: je moet onmiddellijk maatregelen nemen als je gezond wilt blijven.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening:

Door gebruik te maken van de pillen-nederland.com website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.