Koop Flagyl (Métronidazol) Generieke Nederland
4.81 / 129

Koop Flagyl (Métronidazol) Generieke Nederland

4.81 / 129

Antimicrobiële stoffen spelen een sleutelrol in de behandeling van infectieziekten. Ze zijn effectief tegen een breed scala aan micro-organismen en bieden betrouwbare oplossingen voor het bestrijden van verschillende infecties.


De geneesmiddelen in deze groep helpen de symptomen te verminderen, de genezing te versnellen en de ontwikkeling van complicaties te voorkomen, waardoor ze een belangrijk hulpmiddel zijn in de moderne geneeskunde. Een van hen is het antibioticum Flagyl.
Op onze site kun je generieke Flagyl kopen zonder recept.

Generieke Flagyl

Wat is Flagyl?


Flagyl is een antimicrobieel en antiprotozoaal geneesmiddel dat in de geneeskunde wordt gebruikt voor de behandeling van een groot aantal infectieziekten. Het werkzame bestanddeel is metronidazol, dat zeer actief is tegen anaerobe bacteriën en bepaalde protozoën zoals trichomonaden, amoeben en Giardia. Het geneesmiddel is verkrijgbaar in verschillende vormen: tabletten, vaginale zetpillen, oplossingen voor intraveneuze toediening en crèmes voor uitwendige toepassing, zodat je de meest geschikte vorm kunt kiezen voor de behandeling van een bepaalde ziekte.
Generic is verkrijgbaar in verschillende farmacologische vormen, waaronder orale tabletten, vaginale zetpillen en intraveneuze oplossingen, wat flexibiliteit biedt bij de behandeling van verschillende infectieziekten.


Werkingsprincipe


Het werkingsprincipe van Flagyl ligt in zijn vermogen om micro-organismen te penetreren en hun DNA-structuur te verstoren, wat resulteert in de dood van pathogene cellen. Metronidazol is een biologisch actieve stof die wordt gereconstitueerd in de microbiële cel onder anaerobe omstandigheden.


Het heeft een wisselwerking met het DNA van micro-organismen, veroorzaakt breuken in de DNA-keten en remt de nucleïnezuursynthese, wat leidt tot de dood van bacteriën en protozoën. Dit mechanisme maakt Flagyl effectief bij de behandeling van infecties veroorzaakt door anaerobe bacteriën en bepaalde soorten protozoën.

Dosering


De dosering is afhankelijk van het type en de ernst van de ziekte, de leeftijd van de patiënt en de nierfunctie. 500 mg tabletten worden meestal voorgeschreven aan volwassenen en kinderen ouder dan 10 jaar voor de behandeling van ernstige vormen van amebiasis en trichomoniasis, evenals voor de behandeling van ernstige anaerobe infecties. In deze gevallen kan de behandeling beginnen met een hoge dosis, waarna de dosering wordt verlaagd op basis van de klinische respons van de patiënt.

Voor patiënten met minder ernstige vormen van infectie of voor jonge kinderen kunnen tabletten van 250 mg worden voorgeschreven in de juiste pediatrische dosis. Deze nuances worden bepaald door de arts, afhankelijk van de specifieke situatie, om de werkzaamheid van de behandeling te garanderen en het risico op bijwerkingen te minimaliseren.

Indicaties


Het antibioticum wordt voorgeschreven voor de behandeling van verschillende infectieziekten veroorzaakt door micro-organismen die gevoelig zijn voor metronidazol. Het is effectief in de volgende gevallen:

 • Bacteriële vaginose, trichomoniasis, amoebiasis en giardiasis;
 • de behandeling van bepaalde infecties van de mondholte, botten en gewrichten veroorzaakt door micro-organismen die geen zuurstof nodig hebben voor hun vitale activiteit;
 • gynaecologische infecties ;
 • gastro-intestinale infecties en huidinfecties.
Flagyl kan ook worden gebruikt als profylaxe tegen complicaties na chirurgische ingrepen, met name darm- en gynaecologische chirurgie.

Contra-indicaties


Flagyl heeft een aantal contra-indicaties waarbij het gebruik ontoelaatbaar is of bijzondere voorzichtigheid vereist. Het geneesmiddel is gecontra-indiceerd in gevallen van individuele intolerantie voor metronidazol of voor andere bestanddelen van het geneesmiddel, evenals in gevallen van organische ziekten van het CZS, met inbegrip van epilepsie en ernstige leverdisfunctie.

Bij zwangere vrouwen, vooral tijdens het eerste trimester, wordt het antibioticum met voorzichtigheid toegediend en alleen in gevallen waarin het verwachte voordeel opweegt tegen het potentiële risico voor de foetus.

Moeders die borstvoeding geven wordt geadviseerd de borstvoeding te staken gedurende de behandeling, omdat metronidazol in de moedermelk terechtkomt. Voorzichtigheid is ook geboden bij het voorschrijven van Flagyl aan patiënten met nierinsufficiëntie en aan oudere patiënten, bij wie dosisaanpassing noodzakelijk kan zijn.


Gebruik van Flagyl tijdens de eisprong


Het gebruik van antibiotica tijdens de ovulatie moet, net als tijdens elke andere periode, met voorzichtigheid gebeuren en alleen op medisch voorschrift. Metronidazol wordt veel gebruikt voor de behandeling van infecties veroorzaakt door micro-organismen die er gevoelig voor zijn. Er zijn geen specifieke contra-indicaties voor het gebruik tijdens de ovulatie, maar het is altijd belangrijk om rekening te houden met de individuele kenmerken van het organisme en de mogelijke risico's.

Opslagcondities voor het antibioticum


Flagyl tabletten en oplossing voor intraveneuze toediening vereisen gelijkaardige bewaarcondities: beide moeten bewaard worden op een droge plaats, beschermd tegen licht, bij een kamertemperatuur van maximaal 25°C. Dit voorkomt verlies van werkzaamheid.

Vaginale zetpillen moeten ook op een droge plaats worden bewaard, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de omgevingstemperatuur niet hoger is dan 15°C om te voorkomen dat ze smelten of vervormen.

Ongeacht de farmaceutische vorm moeten generieke geneesmiddelen buiten het bereik van kinderen worden gehouden. Een goede bewaring van het geneesmiddel zorgt ervoor dat het veilig gebruikt kan worden tijdens de hele levensduur.


Bijwerkingen


Een overdosis Flagyl kan ernstige gevolgen hebben, omdat een teveel aan medicatie in het lichaam een potentiële bedreiging vormt voor de gezondheid.

Symptomen van een dergelijke vergiftiging zijn onder andere verminderde thermoregulatie, hyperthermie, nierfalen en cardiovasculaire problemen. Het risico op vergiftiging is hoger bij ouderen, mensen met hart- en vaatziekten of een genetisch traag metabolisme.

Bijwerkingen kunnen zijn: braken, diarree en misselijkheid, evenals een metaalsmaak in de mond. Sommige patiënten kunnen last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid, allergische reacties in de vorm van huiduitslag en urticaria. In zeldzame gevallen kunnen veranderingen in de hematopoëse en neurologische reacties optreden, waaronder toevallen en perifere neuropathie.

De bijwerkingen kunnen verergeren door het gebruik van alcohol tijdens de behandeling: dit kan leiden tot een disulfiram-achtige reactie die gekenmerkt wordt door hartkloppingen, roodheid van de huid, misselijkheid en braken. Het is belangrijk om je arts te vertellen over bijwerkingen die je opmerkt en om het geneesmiddel precies volgens voorschrift in te nemen.
 • Jaremy

  Geen problemen! Het medicijn werkte!

 • Dickens

  Flagyl verdreef de afscheiding, de geur, enz. maar ik had katerachtige hoofdpijn! Over het geheel genomen, ben ik tevreden.

 • Walis

  Ik had geen van de bijwerkingen waar iedereen het zo vaak over heeft.

 • Andreas

  Flagyl 200 mg tabletten gekocht die ik niet in andere online apotheken kon vinden

 • Elena

  Het is maar dat je het weet. Hoewel ik niet echt een drinker ben, nam ik een paar slokken alcohol 1 dag na het nemen van Flagyl. De roodheid van het gezicht met ernstige misselijkheid was zeer onaangenaam.

 • Romald

  Ik kruiste mijn vingers en kocht Flagyl online. Ik maakte me zorgen over de bijwerkingen, maar het bleek tevergeefs. Een 10-daagse behandeling eindigde op zaterdag, en mijn infectie was geëlimineerd.

 • Norwood Moore

  100% herstel. Na 3 dagen verdwenen de symptomen, maar ik ging nog 4 dagen door met de therapie.

 • Illlias

  Ik neem dit medicijn nu voor de tweede keer, ik ben erg blij dat de infectie snel genoeg verdwijnt. Tijdens de behandeling had ik constant last van een vreemde duizeligheid, maar hoe dan ook, Flagyl werkt geweldig.

 • Noral

  De prijs van Flagyl is geweldig, veel goedkoper dan in andere apotheken.

 • Princeton

  In de afgelopen 3 maanden heb ik maar één keer seks gehad, maar dat was genoeg om bacteriële vaginose te krijgen. Sindsdien heb ik geen seks meer gehad, maar had ik een walgelijke constante afscheiding en slechte geur, ik voelde me zo verloren en hopeloos. Mijn gynaecoloog zei me Flagyl te gebruiken, ik neem dit medicijn nu vijf dagen en ik voel me ziek. Maar ik merkte meteen hoe effectief het is. Mijn lichaam werkt hard om de infectie te bestrijden. Ik heb besloten om gewoon te proberen te ontspannen en me geen zorgen te maken over kleinigheden.

 • Walter Scott

  Ik gebruik dit medicijn nu voor de tweede keer. De vorige keer was alles snel opgelost voor mij, maar na zes maanden kwam het probleem terug. Ik hoop dat het probleem deze keer voor eens en voor altijd is opgelost en dat ik niet opnieuw antibiotica hoef te nemen.

 • Friedrich

  Bestellen was gemakkelijk en handig. Flagyl tabletten werden net zo snel geleverd als ik had verwacht.

 • Davis Moore

  Ik heb dit medicijn drie dagen genomen. Onmiddellijk had ik pijn in de maag en om de een of andere reden in de gewrichten. En vanmiddag besefte ik plotseling dat er geen pijn meer is, en het branderige gevoel tijdens het plassen verdween. Moet het nog 2 dagen gebruiken.

 • Ron Alleks

  Mijn advies: gebruik geen alcohol, drink veel water, doorloop de hele kuur, en weet dat dit snel voorbij zal zijn!

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening:

Door gebruik te maken van de pillen-nederland.com website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.