Kopen Lumigan (Bimatoprost) zonder recept bij een apotheek
4.80 / 132

Kopen Lumigan (Bimatoprost) zonder recept bij een apotheek

4.80 / 132

Lumigan bimatoprost oogheelkundige oplossing is een effectief geneesmiddel voor het verlagen van de druk in het oog bij volwassenen met chronisch open-hoek glaucoom en intraoculaire hypertensie. Dankzij het unieke werkingsmechanisme verbetert bimatoprost de afvoer van intraoculair vocht, waardoor de druk in het oog effectief afneemt.


Bij ons kunt u Lumigan kopen zonder recept tegen een lage prijs in Nederland.

Lumigan 0,03%

Lumigan prijs

U kunt Lumigan kopen tegen een speciale prijs zonder doktersrecept bij onze apotheek door online een bestelling te plaatsen. De kosten van generieke Lumigan zijn €71.95 - €544.95.

Wat is Lumigan?


Lumigan is een glaucoommedicijn dat behoort tot de prostamidengroep. Het wordt gebruikt om de stijging van de intraoculaire druk te verminderen. Het kan alleen worden gebruikt of in combinatie met andere oogdruppels die bekend staan als "bètablokkers", die ook bedoeld zijn om de druk in het oog te verlagen.

Het oog bevat een heldere, waterige vloeistof die de interne structuren van het oog voedt. Deze vloeistof wordt regelmatig uitgescheiden door het oog en vervangen door nieuwe vloeistof. Als de vloeistof moeilijk wordt afgevoerd, neemt de druk in het oog toe. Het werkingsmechanisme van LUMIGAN is het stimuleren van de uitscheiding van deze vloeistof, wat helpt om de intraoculaire druk te verlagen. Dit is bijzonder belangrijk omdat een aanhoudend hoge druk kan leiden tot de ontwikkeling van glaucoom en uiteindelijk tot verminderd gezichtsvermogen.


Werkingsprincipe


Bimatoprost werkt door de stroming van intraoculaire vloeistof door de trabeculaire meshwork te verhogen en door de stroming vanuit de uveosclerale gebieden van het oog te verhogen. Dit mechanisme verlaagt de intraoculaire druk bij mensen. De eerste tekenen van drukverlaging verschijnen over het algemeen binnen vier uur na de eerste toepassing, waarbij het maximale effect binnen acht tot twaalf uur wordt bereikt. De werkingsduur is ten minste vierentwintig uur.
Bimatoprost wordt gelijkmatig verdeeld in de weefsels, voornamelijk in bloedplasma, wanneer het zijn evenwichtsconcentratie bereikt. Het systemische verdelingsvolume is 0,67 liter/kg. Ongeveer 90% van bimatoprost is gebonden aan bloedplasma-eiwitten. Nadat bimatoprost door inoculatie in de systemische bloedbaan terechtkomt, ondergaat het oxidatie, N-diethylering en glucuronidering, waarbij verschillende metabolieten worden gevormd.

Indicaties


LUMIGAN wordt voorgeschreven aan patiënten met een verhoogde intraoculaire druk. Het kan alleen worden gebruikt of in combinatie met andere oogmedicatie, zoals "bètablokkers", die ook bedoeld zijn om de oogdruk te verlagen.

Dosering


De aanbevolen dosis bimatoprost is één druppel die één keer 's avonds op het aangedane oog wordt aangebracht. Het wordt afgeraden om het geneesmiddel meer dan één keer per dag te gebruiken, omdat dit de effectiviteit van het geneesmiddel bij het verlagen van de oogdruk kan verminderen.

Gebruiksaanwijzing :

 • Was je handen voordat je de oogdruppels gebruikt.
 • Verwijder de dop en zorg ervoor dat de punt van het flesje het oppervlak niet raakt om besmetting te voorkomen.
 • Kantel uw hoofd naar achteren en kijk naar het plafond.
 • Laat uw onderste ooglid zakken om een zakje voor de oogdruppels te creëren.
 • Plaats de druppel in het zakje en vermijd contact tussen de punt van het flesje en het oog.
 • Knijp niet in het ooglid en sluit het oog gedurende 30 seconden.
 • Herhaal dit indien nodig voor het andere oog.
 • Was je handen om besmetting te voorkomen.
Vermijd elk contact tussen de punt van de druppelaar en het oog of de structuren rond het oog.
Als er andere oogdruppels worden gebruikt, wacht dan minstens 5 minuten voordat u het volgende preparaat gebruikt. Als u een dosis overslaat, gebruik deze dan bij de eerste gelegenheid zonder de dosis te verdubbelen. Als u vragen heeft, stel ze dan aan uw arts of apotheker.

Contra-indicaties


Lumigan is gecontra-indiceerd bij overgevoeligheid voor de werkzame stof of hulpstoffen, waaronder benzalkoniumchloride.

Bijwerkingen


De frequentie van de bijwerkingen die hieronder worden vermeld, komt overeen met de bijwerkingen die zijn waargenomen bij een dosering van 0,3 mg/ml. Bij een dosering van 0,1 mg/ml kan het scenario iets anders zijn.

Zeer vaak (meer dan 10% van de gebruikers): toename van de wimperlengte, roodheid van de ogen, jeuk, verlies van vetweefsel rond de ogen.

Vaak (1-10% van de gebruikers): oculaire allergie of oedeem, verkleuring van wimpers, iris of ooglidhuid, tranende of droge ogen, verhoogde gevoeligheid voor licht, vreemd lichaam gevoel, visuele stoornissen, rode of jeukende oogleden, hoofdpijn, hoge bloeddruk, verhoogde transaminasespiegel.

Soms: ooglidoedeem of ptosis, misselijkheid, duizeligheid, toegenomen haargroei, vermoeidheid.

Onbekend: ongemak aan de ogen, astma, verergering van chronische bronchitis, dyspneu.

Bij bijwerkingen moet een arts worden geraadpleegd.

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven


Informatie over het gebruik van bimatoprost (Lumigan) bij zwangere vrouwen is beperkt. Uit dierproeven is gebleken dat bij overdosering reproductietoxiciteit kan optreden.

Er zijn onvoldoende gegevens over de penetratie van bimatoprost in de moedermelk. De beslissing om de borstvoeding of de behandeling te staken moet daarom worden genomen rekening houdend met de voordelen voor het kind en de moeder.

 • Zion Duran

  Het enige dat me stoort aan de behandeling van glaucoom is dat ik de rest van mijn leven dagelijks deze druppels in mijn ogen moet doen. Ik heb geen klachten over het medicijn zelf. In mijn geval werkt alles goed zonder bijwerkingen.

 • Maarten

  Het Lumigan wimperserum heeft mijn wimpers gered. In een maand tijd zijn mijn wimpers weer normaal geworden en dikker en langer geworden.

 • Eva de Jong

  Ik gebruik deze druppels al ongeveer zeven jaar, en er is slechts één vervelend medicijn gerelateerd incident geweest. Ik heb de houdbaarheidsdatum van de druppels niet gevolgd en begreep in het begin niet waarom mijn ogen vreselijk jeukten. Wees voorzichtig; bewaar de druppels correct!

 • Linden

  Lumigan is een van mijn medicijnen voor glaucoom. Als je de dosis niet mist en alles correct doet, werkt het medicijn als een klok en normaliseert het de oogdruk. Ik beveel het aan.

 • Anouk

  Ik gebruik deze druppels al meer dan 10 jaar en ben tevreden met het effect. Het belangrijkste is om te leren hoe je het medicijn correct gebruikt. Om te voorkomen dat de druppel wegvloeit en de effectiviteit te verhogen, sluit je ogen en druk zachtjes op de hoeken van de traankanalen. Deze truc helpt echt!

 • Kevin Janssen

  Het helpt om de oogdruk te beheersen en de indicatoren regelmatig te houden. Een aangenaam bijeffect is dat de wimpers dikker en langer worden. Andere bijwerkingen heb ik niet. Behalve dat er soms een lichte droogheid kan zijn; conventionele kunsttranen verhelpen dit.

 • Julia

  Toen deze druppels voor glaucoom mij voorgeschreven werden, las ik online beoordelingen en was ik geschokt. Ik was zelfs bang om met de behandeling te beginnen... Maar ik heb mezelf toch gedwongen om het te proberen en heb er geen spijt van! In mijn geval is alles in orde, en het enige bijeffect is een lichte droogheid van de ogen. Dus mijn advies aan iedereen is - aarzel niet om het te proberen als dit medicijn door een arts aan u is voorgeschreven. We zijn allemaal verschillend, en u kunt alleen weten of het goed voor u is nadat u het heeft geprobeerd.

 • Iris Hoekstra

  Ik weet niet hoe ik dit medicijn moet beoordelen. Aan de ene kant is het effectief in het verlagen van de oogdruk. Maar aan de andere kant, verandert het de kleur van de huid rond mijn ogen. Het lijkt alsof mijn onderste oogleden bedekt zijn met donkere oogschaduw.

 • Niels

  Ik probeerde het Lumigan wimperserum in de hoop dikkere en langere wimpers te krijgen. Maar in plaats daarvan kreeg ik jeuk en allergieën. Toch geloof ik dat het mijn schuld is omdat ik geen arts heb geraadpleegd en besloot om het medicijn zelf te gebruiken. Het is niet iets om licht op te vatten.

 • Bosch

  Ik heb deze druppels een keer 's ochtends gebruikt en ben toen gaan rijden. Ik werd duizelig en ik had bijna een ongeluk! Er zijn redenen waarom deze druppels worden aanbevolen om voor het slapengaan te gebruiken! Wees voorzichtig en volg de instructies!

 • Lotte van Beek

  De druppels doen hun werk. Ik maak me niet langer zorgen over mijn intraoculaire druk en slaap 's nachts rustig.

 • Bas Verhoeven

  Deze druppels zijn effectief bij het beheersen van de oogdruk. Maar de prijs is droogheid. Mijn arts raadt aan om kunsttranen te gebruiken om deze bijwerking te behandelen.

 • Daan Willems

  Ik gebruik dit medicijn voor de behandeling van openhoekglaucoom. Ik moest overstappen op Lumigan omdat mijn vorige medicijn me zo duizelig maakte dat ik mijn evenwicht kon verliezen. Tot nu toe kan ik zeggen dat Lumigan de druk vermindert, maar ook mijn ogen droog en licht rood maakt. Tenminste heb ik geen vreselijke duizeligheid meer.

 • Sara Visser

  Ik ben een maand geleden begonnen met het gebruik van Lumigan op advies van een dokter. Tot nu toe ben ik tevreden met het resultaat en zie ik geen bijwerkingen. Ik hoop dat ze later niet opduiken.

 • Tom

  Al meer dan 15 jaar gebruik ik alleen deze druppels. Ik heb ervaring met andere medicijnen, maar de analogen verminderden mijn oogdruk niet zo effectief. Wat betreft de bijwerkingen, kan ik een lichte roodheid van de ogen opmerken. En ja, mijn wimpers zijn langer en donkerder geworden.

 • Lucas Meijer

  Deze druppels hebben een vreemd effect op mijn psyche. Als ik ze voor het slapengaan gebruik, heb ik vreselijke nachtmerries. Dus heb ik mezelf getraind om ze iets eerder te druppelen, rond 18:00 uur. Dan overmeesteren depressieve gedachten en angst me minder. Wat het directe effect van het medicijn betreft, alles is zoals geschreven in de instructies. Ik voel een verbetering.

 • Sophie van Dijk

  Dit jaar werd ik 70 en ik kwam voor het eerst in aanraking met het probleem van verhoogde oogdruk. Deze druppels werden mij eens per dag voorgeschreven. Na de eerste keer voelde ik verlichting. Tot nu toe geen klachten.

 • Anna Jansen

  Ik gebruik deze druppels nu ongeveer vijf jaar en kan zeggen dat ze hun werk doen. Maar ik ben een beetje moe van duizeligheid, die me af en toe overvalt nadat ik Lumigan heb gebruikt. Ik heb besloten om een ander medicijn te proberen. Ik hoop op het beste.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening:

Door gebruik te maken van de pillen-nederland.com website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.