Kopen Antibioticum Bactrim goedkoop in Nederland
4.70 / 82

Kopen Antibioticum Bactrim goedkoop in Nederland

4.70 / 82

Bactrim is een combinatieantibioticum met twee werkzame bestanddelen: sulfamethoxazol en trimethoprim. Deze componenten werken synergetisch, waardoor hun antimicrobiële werking wordt versterkt. Bactrim wordt gebruikt om verschillende infecties te behandelen die worden veroorzaakt door micro-organismen die er gevoelig voor zijn. In onze online apotheek kun je Bactrim Forte 800/160 mg zonder recept kopen tegen een lage prijs.

Generieke Bactrim

Bactrim generieke prijs

Wij bieden onze klanten het antibioticum Bactrim 960 mg tegen een aantrekkelijke prijs. Rembours in Nederland.

 • 10 tabletten - 21.95€ ;
 • 20 tabletten - 29.95€ ;
 • 30 tabletten - 39.41€ ;
 • 60 tabletten - 54.08€ ;
 • 90 tabletten - 76.84€ ;
 • 120 tabletten - 95,72€ ;
 • 180 tabletten - 131,36€ ;
 • 270 tabletten - 185,01€ ;
 • 360 tabletten - €241,50.

Wat is Bactrim?


Sulfamethoxazol. Deze verbinding is een sulfonamide die werkt als een antimetaboliet door het foliumzuurmetabolisme in bacteriële cellen te remmen. Het concurreert met paraminobenzoëzuur, dat nodig is voor de synthese van foliumzuur. Het resultaat is een verminderde synthese van nucleïnezuren (DNA en RNA) en aminozuren, waardoor het voor bacteriën moeilijk wordt om te groeien en te reproduceren.
Trimethoprim - Dit bestanddeel is een antimetaboliet dat het enzym dihydrofolaatreductase remt. Dihydrofolaatreductase is betrokken bij de synthese van tetrahydrofoliumzuur, dat nodig is voor de vorming van foliumzuur. Trimethoprim remt dit proces, waardoor ook de nucleïnezuursynthese verandert.

Door de gecombineerde werking van deze twee componenten is Bactrim werkzaam tegen verschillende bacteriën, waaronder bepaalde stammen van grampositieve en gramnegatieve bacteriën. Bactrim wordt gebruikt om urineweginfecties, luchtweginfecties, huidinfecties en andere bacteriële aandoeningen te behandelen. Het is belangrijk om Bactrim alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door uw arts en om de aanbevolen dosering en duur te volgen.

Werkingsprincipe


Het werkingsprincipe van Bactrim is gebaseerd op het gecombineerde effect van twee actieve bestanddelen: sulfamethoxazol en trimethoprim.

Samen creëren deze componenten een synergetisch effect dat de antimicrobiële werking van het geneesmiddel versterkt. Laten we eens kijken naar het werkingsprincipe van elk bestanddeel:

Sulfamethoxazol. Dit bestanddeel behoort tot de groep van antimetabolieten en zijn structuur is vergelijkbaar met die van paraminobenzoëzuur. Sulfamethoxazol concurreert met paraminobenzoëzuur in bacteriële cellen. Paraminobenzoëzuur is nodig voor de synthese van foliumzuur, dat op zijn beurt belangrijk is voor de synthese van nucleïnezuren (DNA en RNA) en bepaalde aminozuren. Remming van de synthese van foliumzuur leidt tot verminderde groei en voortplanting van bacteriën.

Trimethoprim - Deze verbinding remt het enzym dihydrofolaatreductase, dat betrokken is bij de synthese van tetrahydrofoliumzuur. Tetrahydrofoliumzuur is ook nodig voor de synthese van foliumzuur. Onderdrukking van dit proces verandert de vorming van foliumzuur en dus ook de synthese van nucleïnezuur.

De gecombineerde werking van sulfamethoxazol en trimethoprim in Bactrim biedt een breder werkingsspectrum tegen een verscheidenheid aan bacteriën, waardoor het effectief is bij de behandeling van urineweginfecties, luchtweginfecties, huidinfecties en andere bacteriële ziekten.


Indicaties


Bactrim wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende bacteriële infecties. Door het brede werkingsspectrum is het effectief tegen verschillende soorten bacteriën. De belangrijkste indicaties voor het gebruik van Bactrim zijn als volgt:

 • Urineweginfecties. Bactrim kan worden gebruikt om blaasontsteking (cystitis), pyelonefritis (nierontsteking) en andere urineweginfecties te behandelen.
 • Bactrim kan worden gebruikt om longontsteking (ontsteking van de longen), bronchitis en andere luchtweginfecties te behandelen.
 • Het kan gebruikt worden om steenpuisten, cellulitis en andere bacteriële huidinfecties te behandelen.
 • Bactrim kan worden gebruikt om bacteriële infecties van het maagdarmkanaal te behandelen.
 • Dit omvat de behandeling van gonorroe en chlamydiale infecties.
 • Bij patiënten met HIV-infectie en andere aandoeningen die het immuunsysteem aantasten.
 • Preventie en behandeling van toxoplasmose bij patiënten met HIV.

Het is belangrijk om te weten dat Bactrim alleen mag worden gebruikt op voorschrift van een arts en dat de dosering moet zijn zoals aanbevolen op het recept van de arts. Het medicijn kan verschillende bijwerkingen veroorzaken en het is noodzakelijk om bij het voorschrijven rekening te houden met de individuele kenmerken van de patiënt.

Dosering


De dosering van Bactrim (Bactrim) is afhankelijk van het type infectie, de ernst van de ziekte en de leeftijd en conditie van de patiënt. Je moet het geneesmiddel altijd gebruiken zoals voorgeschreven door je arts en de dosering nauwkeurig opvolgen. Hieronder volgen algemene aanbevelingen voor de dosering, maar deze kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie:


Voor volwassenen

De gebruikelijke aanbevolen dosering voor volwassenen is 1 tot 2 tabletten (160/800 mg) om de 12 uur.

De dosering kan worden aangepast aan de ernst van de infectie.

Voor kinderen

De dosering voor kinderen is afhankelijk van het gewicht. Je arts zal de juiste dosis bepalen op basis van de individuele kenmerken van de patiënt.

De gebruikelijke aanbevolen dosis voor kinderen is 8 tot 10 mg sulfamethoxazol en 40 tot 50 mg trimethoprim per 1 kg lichaamsgewicht per dag, verdeeld over twee of drie doses.

Profylaxe van PCR-positieve pneumocystis pneumonie bij HIV-geïnfecteerde patiënten wordt over het algemeen toegediend met één tablet (160/800 mg) per dag.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze aanbevelingen in algemene termen worden gegeven en geen medisch advies kunnen vervangen. De dosering van Bactrim moet altijd worden gecontroleerd door een arts, die rekening houdt met alle bijzonderheden van de patiënt en de kenmerken van de ziekte. Verander de dosering niet op eigen houtje zonder uw arts te raadplegen.

Contra-indicaties


Het geneesmiddel Bactrim (Bactrim) heeft een aantal contra-indicaties, die het gebruik ervan ongewenst of zelfs gevaarlijk kunnen maken. De belangrijkste contra-indicaties voor het gebruik van Bactrim zijn als volgt:

 • Als de patiënt een allergische reactie of overgevoeligheid heeft voor sulfamethoxazol, trimethoprim of andere bestanddelen van het geneesmiddel, is het gebruik van Bactrim gecontra-indiceerd.
 • Bij nierdisfunctie kan het geneesmiddel zich ophopen in het lichaam, wat kan leiden tot toxische effecten. Bij ernstige nierdisfunctie kan Bactrim gecontra-indiceerd zijn.
 • Bij ernstige leveraandoeningen kan het gebruik van Bactrim beperkt zijn.
 • Het geneesmiddel kan de hematopoëse beïnvloeden en het gebruik ervan is ongewenst bij aplastische anemie en andere ernstige hematopoëtische aandoeningen.
 • Het geneesmiddel kan de symptomen van porfyrie, een groep zeldzame erfelijke aandoeningen van de hemsynthese, verergeren.
 • Het gebruik van Bactrim tijdens het eerste trimester van de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding kan in bepaalde gevallen gecontra-indiceerd zijn.
 • Het gebruik van Bactrim wordt afgeraden bij pasgeborenen en kinderen jonger dan 2 maanden.

Bijwerkingen


Het geneesmiddel Bactrim (Bactrim) kan verschillende bijwerkingen veroorzaken, waarvan de ernst van patiënt tot patiënt kan verschillen. Hieronder volgt een overzicht van enkele mogelijke bijwerkingen van het gebruik van Bactrim:

 • Allergische reacties. Hieronder vallen huidverschijnselen zoals jeuk, netelroos, angio-oedeem, maar ook ernstigere reacties zoals allergische dermatitis, artritis, aplastische anemie en het Stevens-Johnsonsyndroom.
 • Maagdarmstelselaandoeningen. Deze kunnen bestaan uit diarree, misselijkheid, braken, verlies van eetlust en buikpijn.
 • Aplastische anemie, hemolytische anemie, leucopenie, trombocytopenie kunnen voorkomen.
 • Duizeligheid, hoofdpijn, slaperigheid, neuritis, wazig zien.
 • Hyperkaliëmie (verhoogde kaliumspiegel in het bloed).
 • Verhoogde leverenzymen, hepatitis.
 • Lichtgevoeligheid, xerose, erythema multiforme, pruritus.
 • Zeldzamere bijwerkingen zoals smaakveranderingen, anurie, bronchospasme, hypertensie, hypoglykemie, hyponatriëmie en andere kunnen voorkomen.

Bactrim en alcohol

Het wordt aanbevolen om alcohol te vermijden tijdens de behandeling met Bactrim (Bactrim). De interactie tussen Bactrim en alcohol kan leiden tot verschillende ongewenste effecten en kan de bijwerkingen verhogen.

Hier zijn enkele van de mogelijke interactieproblemen tussen Bactrim en alcohol:

 • Bactrim en alcohol kunnen het centrale zenuwstelsel beïnvloeden. Het gecombineerde gebruik kan leiden tot meer slaperigheid, duizeligheid en andere bijwerkingen, die de coördinatie en reactiesnelheid kunnen beïnvloeden.
 • Bactrim en alcohol kunnen de lever aantasten. Gelijktijdige toediening kan de negatieve effecten op dit orgaan vergroten en een verhoging van de leverenzymspiegels veroorzaken.
 • Gelijktijdige toediening van alcohol en Bactrim kan het risico op bloedingen verhogen en het aantal bloedplaatjes verlagen.
 • Andere ongewenste interacties zijn ook mogelijk, zoals veranderingen in de bloeddruk, tachycardie, enz.
 • Romison

  Ik heb verschillende antibiotica geprobeerd en dat heeft me veel geld gekost. Toen de dokter Bactrim voorschreef, besloot ik het online te kopen. De symptomen verdwenen op dag 3, en ik stopte de behandeling na 7 dagen.

 • Dyson

  Ik ben overgestapt op Bactrim vanwege ernstige bijwerkingen van andere antibiotica. Ik ben op dag 5 van een 10-daagse kuur. Alle symptomen van een darminfectie zijn verdwenen. Helaas zijn er kleine bijwerkingen, maar die zijn beter dan buikpijn.

 • Boliva

  Als ik weer ziek word, zal ik Bactrim alleen bij deze online apotheek bestellen. Hartelijk dank!

 • Peter

  Mijn advies is om meer water te drinken en uit de zon te blijven.

 • Ben Morris

  Fantastisch! De prijs is zeer laag!

 • Kevin

  Hallo! Ik had pijn en een branderig gevoel op plaatsen waar ik niet over wil praten. Mij werd aangeraden om Bactrim 2 keer per dag te nemen (met een interval van 12 uur). Ik ben nu op dag 6 en het gaat steeds beter.

 • Darrel Armo

  Bactrim is een veilig en effectief antibioticum voor de behandeling van UTI's.

 • Lyne

  Na mijn eerste dosis plaste ik elke 20 minuten. Het is een kleine prijs om te betalen voor een kuur. Over het geheel genomen, ben ik tevreden.

 • Ellias

  Hallo! Ik ben 21 en dit is mijn eerste ervaring met een UTI. Het begon met een licht branderig gevoel, daarna kwamen er pijnen in de onderbuik. Met een gevoel van verwarring ging ik naar de dokter die me een 10-daagse Bactrim kuur voorschreef, 2 keer per dag met een interval van 12 uur. Ik nam 5 dosissen en pas toen merkte ik enige verbetering. Ik slaagde voor een volledige behandelingskuur. Ik ben blij dat de diagnose en de behandeling juist waren.

 • Toby Quincy

  Hallo aan iedereen. Ik heb Bactrim 's morgens en 's avonds genomen. Het enige slechte dat ik ondervond was misselijkheid, wat leidt tot verlies van eetlust.

 • Holland

  Na 9 weken van beproeving met een urineweginfectie, schreef de dokter me 2 keer per dag Bactrim voor. De eerste dag veranderde er niets. Op de tweede dag nam de pijn en het branderige gevoel met 40% af. Ik schrijf dit op het einde van de derde dag, de pijn en het ongemak zijn bijna volledig verdwenen. Ik heb alleen maar positieve verwachtingen.

 • Claudio

  Ik had vooral last van misselijkheid, maar dat heb ik met bijna alle antibiotica.

 • Lesley

  Bactrim heeft me geholpen met blaasontsteking. Wat bijwerkingen betreft, had ik slechts een paar episodes van duizeligheid en hoofdpijn. De symptomen van blaasontsteking verdwenen snel en kwamen niet meer terug.

 • Zoe Sreteb

  Lees geen slechte reviews, Bactrim werkt!

 • Milly Robin

  100% aan te bevelen als je een UTI hebt. De pijn was na 2 dagen over, ik ben nu helemaal in orde.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening:

Door gebruik te maken van de pillen-nederland.com website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.