Vermox (Mebendazol) tablet - vrij verkrijgbaar
4.79 / 83

Vermox (Mebendazol) tablet - vrij verkrijgbaar

4.79 / 83

Vermox is sinds de jaren 1970 wereldwijd bekend. Het bevat een werkzame stof, mebendazol, die anti-helminthische eigenschappen heeft, wat betekent dat het verschillende soorten parasitaire infecties bij mensen behandelt. Het middel is effectief tegen wormen: spoelwormen, lintwormen en nematoden. Vermox is populair en wordt in veel landen, waaronder Nederland, veel gebruikt om worminfecties te bestrijden.


In onze online apotheek kunt u Vermox 100 mg kopen zonder recept tegen de beste prijs in Nederland.

Generieke Vermox

Waar Vermox online kopen


Kopers hebben over het algemeen geen problemen met de verkrijgbaarheid van het medicijn in apotheken. Echter, als een persoon fysiek niet in staat is om een apotheker te bezoeken om pillen te verkrijgen of een arts om een recept te krijgen, kan Vermox zonder recept worden gekocht bij een online winkel in Nederland. Deze methode is veel handiger als er weinig tijd is door familieomstandigheden en het moeilijk en tijdrovend is om de benodigde medicijnen te zoeken in de apotheken van de stad. En het is niet goedkoop.
Naast tijdsbesparing en het vermijden van een voorschrift, is een ander voordeel van de online winkel de prijs: over het algemeen zijn online gekochte producten goedkoper dan in fysieke winkels. Platforms hoeven geen geld uit te geven aan huur, nutsvoorzieningen enzovoort, dus de kosten van medicijnen in online apotheken zijn een orde van grootte lager.
Het geneesmiddel is verkrijgbaar in tabletten van 100 mg (10 stuks) en tabletten van 500 mg - 1 capsule. Voor de juiste dosering kun je het beste je arts raadplegen. Je kunt het medicijn binnen een paar minuten bestellen in de online winkel. Levering is mogelijk zowel per koerier aan de deur als op het postkantoor.
De prijs van Vermox 100 mg in onze apotheek is €27.18 - €321.01.


Wat is Vermox?


Vermox is een geneesmiddel op basis van mebendazol. Het geneesmiddel werd in 1971 ontwikkeld door het Belgische bedrijf Janssen Pharmaceutica voor de behandeling van ziekten veroorzaakt door parasitaire wormen. Het is verkrijgbaar in tabletvorm en wordt oraal ingenomen. Mebendazol wordt over het algemeen goed verdragen door mensen, maar het heeft wel enkele bijwerkingen.

Gebieden van gebruik volgens de informatie van de fabrikant:

 • besmetting met spoelwormen ;
 • infectie door spoelwormen ;
 • besmetting met vlasoglava;
 • besmetting met mijnworm;
 • infectie door dwergnematoden;
 • lintworminfectie.

Mebendazol is een generiek product dat wereldwijd wordt gedistribueerd door Johnson and Johnson en andere fabrikanten.

Werkingsprincipe


Een ontwormingsmiddel met een breed therapeutisch werkingsspectrum. Effectief tegen ascariasis, enterobiasis en zweepworm. Werkt voornamelijk in op de energetische processen van parasieten. Dit leidt tot verstoring van glucoseverbruik en ATP-fixatieprocessen, terwijl glycogeenreserves worden uitgeput. Binding van β-tubuline aan helminth spiercellen wordt selectief vertraagd, wat leidt tot verlamming en verstoring van transportsystemen.

Heeft een nadelig effect op eieren van nematoden en ascariden. In grote hoeveelheden wordt het middel gebruikt bij echinokokkose of trichinellose (extra-intestinale wormen). Het middel wordt goed verdragen.

De stof wordt praktisch niet geabsorbeerd uit de darm. De synthese met bloedeiwitten is 90%.

De eliminatiehalfwaardetijd is 2,5 tot 5 uur. Het geneesmiddel hoopt zich op in de vetvezels van de lever en in helminthlarven. Uitwisselingsprocessen vinden plaats in de lever. Ongeveer 5 tot 10% van het geneesmiddel wordt geabsorbeerd en uitgescheiden door de nieren. Meer dan 90% van het geneesmiddel wordt uitgescheiden in de feces.


Indicaties


Vermox is een breedspectrum vermifuge voor de behandeling van spoelwormen, lintwormen en andere parasieten. Het wordt gebruikt bij aantasting door spoelwormen (enterobiasis of oxyuriasis), ascaridose (ascariasis), vlasoglav (trichuriasis), haakworm (ankylostomosis), lintworm (teniosis) en dwergspoelworm (strongyloidiasis). Het is meestal verkrijgbaar in tabletvorm, maar apotheken verkopen het ook als siroop voor suspensie. Het wordt oraal ingenomen.

Dosering


De bijsluiter geeft de volgende doseringen:
Volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar met enterobiasis krijgen eenmalig 1 tablet (100 mg) voorgeschreven. Om herhaling van de besmetting te voorkomen moet na 2 weken nog een tablet worden ingenomen.

Voor ascaridose, trichocefalose en haakworm krijgen volwassenen en kinderen ouder dan 2 jaar 1 tablet (100 mg) tweemaal daags (ochtend en avond) gedurende 3 dagen voorgeschreven.

Voor de behandeling van echinokokkose bij mannen (cysteuze echinokokkose) wordt een dosis van 500 mg voorgeschreven.

In het geval van lintwormbesmetting worden 3 tabletten voorgeschreven 's ochtends en 's avonds gedurende 3 dagen (overeenkomend met 600 mg mebendazol per dag) of 2 tabletten 's ochtends en 's avonds gedurende 4 dagen (overeenkomend met 400 mg mebendazol per dag).

Het geneesmiddel kan worden ingenomen door kinderen vanaf 2 jaar. Vermox mag niet worden toegediend aan kinderen jonger dan één jaar vanwege onvoldoende medisch onderzoek. Men moet niet vergeten dat het medicijn een toename van de functionele activiteit van helminten veroorzaakt, wat soms leidt tot braken, een vertraging van de peristaltiek en de projectie van ascariden in de luchtwegen. In dit opzicht moet het met voorzichtigheid worden gebruikt bij kinderen met ernstige vormen van invasie.


Waarschuwing. Voordat een tablet aan een kind wordt gegeven, moet deze worden fijngemaakt. Ouders moeten aanwezig zijn wanneer het kind het geneesmiddel drinkt.


Houd er rekening mee dat het verboden is om vet voedsel te eten, alcohol te drinken of laxeermiddelen te gebruiken in de dagen na inname van Vermox. Na het einde van de behandeling moet binnen 7 dagen ontlasting en swabs worden afgenomen voor analyse om te controleren op de aanwezigheid van helminthen of hun eitjes. Bij langdurige behandeling moeten de nier- en leverfunctie worden gecontroleerd en moet bloedonderzoek worden uitgevoerd.

Bij overdosering kunnen braken, diarree, buikpijn en misselijkheid optreden. Langdurige behandeling met hoge doses kan leiden tot tijdelijke leverziekte, hepatitis of neutropenie.

Maagspoeling, toediening van absorberende middelen en, indien nodig, symptomatische behandelingen zijn nodig om de stoornissen te corrigeren.

Belangrijk: om de exacte dosering te weten te komen, moet u uw arts raadplegen voordat u het geneesmiddel inneemt. U moet ook met uw arts spreken als de patiënt vindt dat het geneesmiddel te sterk of te zwak werkt.


Contra-indicaties


Het geneesmiddel mag niet worden ingenomen bij overgevoeligheid voor mebendazol of voor andere stoffen in de samenstelling van het geneesmiddel. Het wordt afgeraden Vermox te gebruiken tijdens de zwangerschap, in het bijzonder tijdens het eerste trimester, tenzij het acuut noodzakelijk is na medisch overleg en een strikte evaluatie van de risico's en de voordelen.

In individuele gevallen is aangetoond dat kleine hoeveelheden mebendazol in de moedermelk terechtkomen. Bijgevolg mag tijdens de behandeling geen borstvoeding worden gegeven. Andere contra-indicaties zijn:

 • Leverinsufficiëntie ;
 • colitis ulcerosa;
 • de aanwezigheid van intolerantie voor het geneesmiddel
 • regionale enteritis.

Rijvaardigheid en werken


Vermox tast het reactievermogen of het vermogen om actief aan het wegverkeer deel te nemen niet aan.

Bijwerkingen


Het gebruik van dit geneesmiddel kan duizeligheid, buikpijn en misselijkheid veroorzaken. Langdurig gebruik in grote hoeveelheden kan de volgende symptomen veroorzaken:

 • troebele ontlasting en braken, winderigheid ;
 • alopecia ;
 • hoofdpijn ;
 • epileptische aanvallen;
 • verhoging van creatinine;
 • angio-oedeem of huiduitslag;
 • overgevoeligheid van het immuunsysteem, inclusief allergische reacties.
 • verhoogde leverenzymactiviteit;
 • cylindrurie of hematurie;
 • anemie, leucopenie en eosinofilie.

Neem contact op met uw arts als u bijwerkingen opmerkt. Dit geldt ook voor bijwerkingen die niet in deze bijsluiter worden vermeld.

Interacties met andere geneesmiddelen


Vertel uw arts of apotheker als u andere geneesmiddelen gebruikt, kort geleden heeft gebruikt of van plan bent te gaan gebruiken.

Vermox mag niet samen met metronidazol worden gebruikt. Gelijktijdige behandeling met cimetidine (een geneesmiddel dat de afgifte van maagzuur remt) kan de afbraak van mebendazol in de lever vertragen, wat leidt tot een verhoging van de plasmaconcentratie, vooral bij langdurig gebruik.

Gelijktijdige behandeling met fenytoïne en carbamazepine (geneesmiddelen gebruikt bij de behandeling van epilepsie) kan de concentratie van het geneesmiddel in plasma verlagen. Langdurige behandeling met ritonavir (een geneesmiddel voor de behandeling van HIV) vermindert de absorptie van mebendazol.

Opslagcondities


Vermox moet worden bewaard op een koele, donkere plaats bij een temperatuur van maximaal 30°C. Het geneesmiddel kan tot 5 jaar na de datum van het in de handel brengen worden gebruikt.

 • Easton

  Deze apotheek is de enige plek waar ik Vermox tabletten online kon kopen.

 • Arthur

  Een zeer goed middel.

 • Stewart

  Zeer snelle levering.

 • Parrish

  Pinwormen maakten me 's nachts jeukend als de hel. En ik volgde alle instructies stap voor stap. Op de eerste dag van het nemen van Vermox, verminderde de jeuk, en op de derde dag stopte de jeuk. Mijn grootste klacht is frequente misselijkheid en één keer overgeven.

 • Carey

  Ik ben een student, en ik ben 23. Toen de dokter zei dat ik wormen had, haatte ik hem. Toen realiseerde ik me dat niemand het 100% kan vermijden, het is gewoon het leven. Twee tabletten per dag gedurende drie dagen hielpen me. Ik ben geen paranoia, maar nu maak ik me zorgen elke keer als mijn kont jeukt.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening:

Door gebruik te maken van de pillen-nederland.com website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.