Koop Prozac Generieke (Fluoxetine) online
4.83 / 114

Koop Prozac Generieke (Fluoxetine) online

4.83 / 114

Het antidepressivum Prozac is een generiek geneesmiddel dat wordt gebruikt om psychische stoornissen en andere neurologische pathologieën te behandelen. Het wordt voorgeschreven in de vroege stadia van depressie, een andere ziekte, en in verwaarloosde gevallen. Het is een selectieve serotonine heropnameremmer en je moet op de hoogte zijn van de indicaties, contra-indicaties en bijwerkingen voordat je het koopt.

Generieke Prozac

Prijs van Prozac

U kunt Prozac zonder recept kopen bij de online apotheek pillen-nederland.com.

 • Prijs van Prozac 10 mg : 37.78€ - 133.02€ ;
 • Prijs van Prozac 20 mg : 30.78€ - 216.65€ ;
 • Prijs van Prozac 40 mg: 37.41€ - 345.81€ ;
 • Prijs van Prozac 60 mg: 42.25€ - 421.79€.
Als je bij ons bestelt, krijg je een medicijn van hoge kwaliteit voor een geweldige prijs. Snelle levering in Nederland.

Wat is Prozac?


Prozac is een geneesmiddel met als werkzame stof fluoxetine hydrochloride. De hulpstoffen zijn zetmeel en dimethicone. Het medicijn wordt geleverd in de vorm van harde, ondoorzichtige, groengele gelatine capsules met een wit poeder binnenin.
Het is een veelgebruikt generiek middel met antidepressieve en psychostimulerende effecten. Het wordt door artsen voorgeschreven bij depressie met motorische retardatie en hypersomnie. Vanwege de bestanddelen die de symptomen verergeren, wordt het niet aanbevolen voor patiënten die lijden aan psychomotorische angst en slaapstoornissen.

Behandeling met een antidepressivum moet gepaard gaan met controle van de algemene gezondheid en hartactiviteit. Als overgevoeligheid voor de bestanddelen of een andere bijwerking wordt vastgesteld, wordt de behandeling met Prozac onmiddellijk gestaakt. De keuze van het analoog wordt gemaakt door een arts.


Werkingsprincipe


De werkzame stof van het geneesmiddel is fluoxetine, dat een antidepressieve farmacologische werking heeft. Het hoofdbestanddeel wordt beschouwd als een propylaminederivaat. Na het slikken wordt de stof geabsorbeerd uit het spijsverteringskanaal, bindt zich aan plasma-eiwitten en verspreidt zich door het lichaam. De maximale concentratie in het lichaam wordt zes uur na orale toediening bereikt. De evenwichtsconcentratie wordt na enkele weken behandeling bereikt.

Het geneesmiddel werkt snel: het blokkeert selectief de omgekeerde neuronale opname van serotonine in de hersenen. In tegenstelling tot veel analogen vermindert het de functionele activiteit van zenuwuiteinden in het CZS niet. Heeft geen negatief effect op postsynaptische bèta-adrenerge receptoren.

Heeft een negatieve invloed op choline-, adrenaline- en histaminereceptoren. Verbetert de stemming, vermindert gevoelens van angst en emotionele spanning. Blokkeert dysforie zonder verhoogde slaperigheid te veroorzaken. Heeft geen negatief effect op het cardiovasculaire systeem of andere lichaamssystemen in gematigde doses, bij afwezigheid van directe contra-indicaties voor consumptie.


Indicaties


Prozac is geïndiceerd voor een reeks aandoeningen, waaronder depressie, obsessieve compulsieve stoornis en premenstruele dysforie. Het wordt door artsen voorgeschreven bij boulimia. In het laatste geval wordt het gebruikt als psychotherapeutisch hulpmiddel om ongecontroleerde voedselconsumptie en gewichtstoename te verminderen. Een aantal voedingsdeskundigen beveelt het generieke middel aan bij patiënten die lijden aan neurologische uitputting en snel gewichtsverlies.

Dosering

De gebruiksmethode en dosering zijn afhankelijk van de toedieningsvorm van het geneesmiddel en andere criteria. De optimale dosering wordt gekozen door de arts. Het is raadzaam om je strikt aan het doserings- en innameschema te houden om nadelige gevolgen te voorkomen. Fluoxetine kan één of twee keer per dag met of tussen de maaltijden worden ingenomen. Als je stopt met het innemen van het medicijn, blijft de werkzame stof nog veertien dagen in het lichaam. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het begin of einde van een medicijnkuur.
Voor volwassenen en ouderen raadt de fabrikant 20 milligram per dag aan. Indien nodig kan gedurende een maand na het begin van de behandeling, en daarna, indien klinisch geïndiceerd, de dosis worden herzien of aangepast. Ongeacht het mogelijke risico van verhoogde detectie van pathologische reacties wanneer de dosis wordt verhoogd, verhoogt een aantal patiënten met een onvoldoende respons op de behandeling de dosis geleidelijk tot een maximum van 60 milligram. Dosisaanpassingen moeten samen met de behandelend arts worden gedaan op basis van individuele behoeften en voorgeschiedenis. Om blijvende remissie te bereiken, moet de depressieve patiënt het medicijn zes maanden gebruiken.

Contra-indicaties

Het geneesmiddel is gecontra-indiceerd bij patiënten met glaucoom, blaasatonie of ernstige aantasting van de nierfunctie. De generieke versie mag niet worden gebruikt bij patiënten met benigne prostaathyperplasie, MAO-remmers of convulsiesyndroom. Het gebruik van het geneesmiddel is verboden bij overgevoeligheid voor het bestanddeel en epilepsie.

Het middel mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap. De uitzondering is wanneer de therapeutische interventie het potentiële risico voor het kind binnen de placenta rechtvaardigt. De combinatie van borstvoeding en toediening van fluoxetine is verboden. In een aantal onderzoeken traden bijwerkingen op bij zuigelingen die borstvoeding kregen. De veiligheid van behandeling bij kinderen is niet vastgesteld.


Speciale instructies


Dit geneesmiddel moet met voorzichtigheid worden voorgeschreven aan patiënten die lijden aan :

 • lever-, nier-, hart- en vaatziekten.
 • diabetes mellitus. De combinatie van insuline en fluoxetine leidt tot veranderingen in de bloedsuikerspiegel bij diabetici. De kans op epileptische aanvallen is groter wanneer het geneesmiddel wordt gebruikt bij een verzwakte patiënt.
 • Voorschrijven van elektroshocktherapie en antidepressiva. Langdurige aanvallen zijn waarschijnlijk.
 • Associatie met een MAO-remmer. Fluoxetine kan op zijn vroegst twee weken na het staken van de aangegeven stof worden gebruikt. MAO-remmers kunnen vijf weken na het staken van fluoxetine worden gestart.
 • Oudere patiënten. De dosering moet worden aangepast om nadelige effecten op hart en bloedvaten te voorkomen.
 • Alcoholafhankelijkheid. De combinatie van alcohol en fluoxetine mag niet worden toegestaan.
Belangrijk: tijdens de behandeling moeten patiënten zich onthouden van gevaarlijke activiteiten die verhoogde aandacht en een snelle psychomotorische respons vereisen.


Bijwerkingen


Het is mogelijk om na inname van Prozac bijwerkingen te ervaren in het centrale zenuwstelsel, de spijsvertering, de stofwisseling, de voortplanting, allergieën en andere systemen. Het generieke geneesmiddel kan angst met trillingen, nervositeit, slaperigheid, hoofdpijn en slaapstoornissen veroorzaken. diarree, misselijkheid, toegenomen zweten, hypoglykemie, hyponatriëmie en hypovolemie veroorzaken. huiduitslag, schilfering, jeuk en een verminderd libido veroorzaken.

gewrichts- en spierpijn veroorzaken die gepaard gaat met een stijging van de lichaamstemperatuur en ademhalingsmoeilijkheden.


Interacties tussen geneesmiddelen


Gelijktijdig gebruik van geneesmiddelen met een depressief effect op het centrale zenuwstelsel en alcohol kan leiden tot een verhoogde achteruitgang van de hersenen en een toename van epileptische aanvallen.

Het gebruik van MAO-remmers, furazolidon, procarbazine en tryptofaan met de werkzame stof ontwikkelt een serotoninesyndroom. Dit wordt gekenmerkt door verward bewustzijn met hypomaan denken, motorische agitatie, rusteloosheid en epileptische aanvallen. Het leidt tot dysartrie met hypertensieve crisis, rillen, beven, misselijkheid en braken.
Een verhoging van de fluoxetineconcentratie is kenmerkend voor de combinatie van tricyclische en tetracyclische antidepressiva. Een toename van de component in plasmaserum is ook mogelijk met trazodon, carbamazepine, diazepam, terfenadine en fenytoïne.


Eliminatie van de fluoxetineverdeling in het lichaam treedt op wanneer geneesmiddelen met het CYP2D6-isoenzym worden gecombineerd met de therapie.
De werking van de stoffen kan worden versterkt bij gelijktijdige interactie met hypoglykemiemiddelen, warfarine en bestanddelen van het generieke geneesmiddel.
Negatieve effecten kunnen optreden bij combinatie van haloperidol, flufenazine, maprotiline, metoclopramide, perfenazine, pericyazine, pimozide, risperidon, sulpiride en trifluoperazine tabletten. Er ontstaan extrapyramidale symptomen en dystonie. De combinatie van generieke capsules en dextromethorfan veroorzaakt hallucinaties en een verhoging van de concentratie van de componenten in het lichaam.

Interactie met lithiumzouten, imipramine en desipramine is verboden. Het geneesmiddel verhoogt of verlaagt de concentratie van de gelabelde stoffen met een factor twee tot tien. Het effect houdt drie weken aan nadat het generiek is ingetrokken.

Samenvoeging met propofol, fenylpropanolamine, flecaïnide, mexiletine, propafenon, thioridazine en euclopenthixol leidt tot negatieve reacties. De interactie van deze ingrediënten leidt tot verwarring van lichaamsbewegingen, duizeligheid, gewichtsverlies, hyperactiviteit en een toename van de concentratie van gemarkeerde stoffen in het lichaam.


Prozac en alcohol


Deze twee stoffen werken in op het centrale zenuwstelsel en hun gelijktijdig gebruik kan onverwachte en gevaarlijke gevolgen hebben. Ethanol verlengt de werking van serotonine en versnelt de ontwikkeling van dopamine. De interactie van de twee stoffen verhoogt de algemene agitatie, het begin van CNS-depressie en leidt tot de volgende stoornissen:

 • zelfmoordgedachten ;
 • toegenomen angst, psychose
 • plotselinge verhoging van de bloeddruk
 • verminderd libido;
 • levercomplicaties, hartcomplicaties
 • bloedingsstoornissen en epileptische aanvallen.

Een hoge dosis van de drug in combinatie met alcoholmisbruik kan hallucinaties en verminderde ruimtelijke oriëntatie veroorzaken. Geheugenproblemen, ernstige stuiptrekkingen en depressie van het ademhalingssysteem kunnen ook optreden. Het serotoninesyndroom wordt een gevaarlijk gevolg van de combinatie van ontvangst. In ernstige gevallen wordt een neuroleptisch-CNS-laesiesyndroom waargenomen. Ernstige intoxicatie kan ook tot de dood leiden.

 • Peter

  Ik heb een depressieve stoornis, PTSD en een hoop angsten. Ik gebruik mijn hele leven al pijnstillers. Jammer genoeg, moet ik nu Prozac aan de lijst toevoegen. Nou, zolang het me weghoudt van bepaalde gedachten, kan ik daar mee leven. Bovendien ben ik in staat om te werken, hoewel ik wel een gebrek aan concentratie ervaar als ik het gebruik.

 • Amm

  Deze medicatie had niet onmiddellijk effect op mij. Ik lijd aan PTSS en heb slaapproblemen. Ik stopte bijna met de medicijnen na een paar dagen, maar mijn dokter adviseerde me om er nog wat langer mee door te gaan. Ik word er alleen maar moe en duizelig van. Ik denk dat het wel een beetje helpt om me te kalmeren, maar niet zoveel als ik had verwacht.

 • Esme

  Ik heb mezelf nooit toegestaan te denken dat depressie een echte medische aandoening was. Ik dacht dat het vooral om reclame en winst ging. Maar er heeft zich een situatie voorgedaan in mijn leven, toen mijn gezondheid op het spel stond. Antidepressiva hebben een belangrijke rol gespeeld bij mijn herstel, en ik ben blij dat ik er anders over ben gaan denken, anders was ik er gewoon niet uitgekomen. Ik nam Prozac op dagelijkse basis na een gezichtsreconstructie-operatie.

 • Fedde

  Ik heb mijn hele leven al lichte angsten gehad. Onlangs ging mijn nervositeit door het dak! Wat ik dacht dat een positieve verandering was, bleek een hele nieuwe lading verantwoordelijkheden te zijn. Het duurde maar een week voor ik al mijn inspiratie verloor. Deze baan, waar ik zo naar op zoek was, putte me gewoon uit. De mensen die me inhuurden, gingen van lof naar grijns, en dat was een nekslag voor me. Er stond veel op het spel, en het maakte me bijna af. Ik heb nog nooit psychoactieve medicijnen gebruikt en hoopte er helemaal van weg te blijven. Deze keer moest ik echter uit het gat kruipen, en het was Prozac dat me hielp.

 • Esmee

  Ik ben op week 3 van Prozac. Het heeft me gered van iets verschrikkelijks met mezelf te doen, en het heeft me laten zien dat er nog steeds reden is om te leven. Ik gaf mezelf op vanwege verraad door iemand aan wie ik me erg gehecht voelde. Maar ik had het mis! Er is veel meer in het leven dan verdriet en een belachelijke gehechtheid aan iemand die het niets kan schelen. Ik herontdekte dingen die ik graag deed toen ik een tiener was. Alles wat ik nodig had was een kleine pauze van de angst, en het heeft een wonder gedaan.

 • Jurre

  Hallo! Ik ben 50, en ik gebruik al meer dan 7 jaar verschillende SSRI medicijnen. Mijn ervaring is dat Prozac het meest effectief is. De effecten zijn veel duidelijker, en het begint sneller te werken dan andere medicijnen die ik heb geprobeerd.

 • Maria

  Hallo! Ik heb vorig jaar een tijdje Prozac geslikt. Het hielp me tegen de depressie, maar ik merkte dat ik dingen begon te vergeten en eigenlijk erg ongeorganiseerd werd. Ik verloor steeds mijn sleutels en vergat waar ik dingen neerlegde. Dat maakte me soms boos, en ik besloot om helemaal te stoppen met de medicijnen. Misschien, zou ik de therapie hervatten als mijn toestand uit de hand loopt.

 • Jake

  Ik nam Prozac in kleine doses toen ik op school zat, omdat ik erg vatbaar ben voor paniekaanvallen. Ik heb andere antidepressiva/stimulerende middelen geprobeerd, maar Prozac was in mijn geval het meest effectief.

 • Feline

  Hallo! Ik ben een paar weken geleden hersteld van COVID. Om de een of andere reden had het vooral invloed op mijn geestelijke gezondheid. Er waren griepachtige symptomen, natuurlijk, maar deze keer heeft het me ook een constant opgejaagd gevoel van alarm gegeven. Zonder enige reden ging mijn hart de hele tijd tekeer. Ik kon moeilijk in slaap vallen. Ik neem nog steeds dagelijks Prozac, en het helpt om met het ongemak om te gaan.

 • Ruben

  Ik raad Prozac ten zeerste aan voor alle geestelijke stoornissen. Ik heb het zien werken bij mijn vrienden, en ik ben erg dankbaar dat deze mensen nog steeds leven en gezond zijn dankzij dit medicijn. Er zijn bijwerkingen, maar zolang het gebruikt wordt zoals het bedoeld is, worden de bijwerkingen geminimaliseerd.

 • Kathin

  Hallo, ik heb OCD sinds mijn kindertijd, en ik ben ook erg onhandig rond mensen. Het grappige van Prozac is dat het OCD leuk laat lijken, en het kwelt me niet zo veel.

 • Ann

  Ik heb geen depressie of iets dergelijks. Mijn dokter schreef Prozac voor tegen menstruatiepijnen. Pijnstillers werken om de een of andere reden niet bij mij. Zonder Prozac zou ik elke maand een paar dagen volledig van de kaart zijn.

 • Maeve

  Ik maak me veel zorgen. Het is mijn werk, eigenlijk, om me zorgen te maken. Ik geef leiding aan een grote groep mensen. Ik maak me beroepsmatig zorgen, zou je kunnen zeggen. Maar het is een gewoonte geworden die ik wil onderdrukken, vooral nu ik bijna met pensioen ga. Ik beveel Prozac aan aan iedereen die vreselijke gedachten heeft en even afstand moet nemen van stressvol werk.

 • Rose

  Ik neem Prozac om te helpen met PTSD. Ik heb een aantal harde herinneringen die constant onverwacht in mijn gedachten flitsen. Ik moet toegeven dat Prozac de herinneringen of het lijden uit het verleden niet uitwist of wegneemt, maar het laat het wel veel minder belangrijk lijken.

 • Abel

  Ik lijd aan opdringerige gedachten en verschillende andere vormen van geestelijke gezondheidsproblemen. Ik slik Prozac al 3 jaar. De bijwerkingen voor mij zijn duizeligheid, droge mond en soms hoofdpijn. Hoofdpijn kon ik gemakkelijk onder controle houden door veel te drinken.

 • Sophia

  Ik ben een 55-jarige vrouw met een uitgebreid medisch verleden. Prozac is aanbevolen door onze huisarts, en het is het enige antidepressivum dat ik vertrouw.

 • Hannah

  Ik heb angst altijd eerder beschouwd als een gril van iemands geest dan als een medische aandoening.

 • Stijn

  Hallo! Ik heb al jaren een zware depressie. Ik heb veel dingen geprobeerd, en ik ben erachter gekomen dat actief blijven het beste werkte. Maar ik kan niet te veel van mijn energie alleen aan lichaamsbeweging wijden. Prozac werd mijn alternatieve oplossing, vooral tijdens drukke seizoenen op het werk, wanneer ik het me niet kan veroorloven om weg te zijn van mijn bureau.

 • Noa

  Ik was bang om antidepressiva te nemen, omdat ik veel over bijwerkingen had gelezen. Maar ik werd erg gespannen en er moest iets aan gedaan worden. Ik moest veel tijd besteden aan het vinden van een goede psychotherapeut. De dokter legde alles in detail uit en liet me zien dat antidepressiva veilig zijn als ze op de juiste manier worden ingenomen. We besloten om Prozac te nemen, omdat dit het meest populaire medicijn was binnen de categorie antidepressiva. Ik heb 5 maanden therapie gehad, en het heeft me geholpen om gefocust te blijven. Toen ik ermee stopte, waren er geen bijwerkingen.

 • Jens

  Hallo! Ik heb Prozac voorgeschreven gekregen om me te helpen met paniek en depressie nadat ik een operatie heb gehad. Ik ben doodsbang voor ziekenhuizen in het algemeen, en medische ingrepen maken me gek. Lang verhaal kort, ik had nog steeds nachtmerries en gevoelens van onbehagen. Ik kookte elke nacht op van angst, ik viel pas in slaap als ik helemaal uitgeput was. Ik moet zeggen dat Prozac een verschuiving in gang zette naar positieve gevoelens en perceptie van mijn leven. Bovendien bleven de positieve effecten bij mij, zelfs nadat ik de behandelingskuur had beëindigd.

 • Hailey

  Hey! Ik slik Prozac sinds een week. De dokter gaf het me voor angst. En het werkt geweldig!

 • Otis

  Ik neem regelmatig Prozac. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ik zonder zou functioneren. Het helpt me om normaal te blijven als ik met mensen praat. In het begin maakte ik me zorgen dat het me op een bepaalde manier zombificeerde. Ik zou me duizelig en minder actief voelen. Maar toen begon ik het gevoel van kalmte te waarderen. Eigenlijk, voel ik me er minder nerveus door.

 • Fenna

  Prozac is mij welbekend, en ik heb het in mijn leven verschillende keren gebruikt. Het is belangrijk te beseffen dat het niet alle problemen in het leven wegneemt, maar het helpt wel wanneer je door een aantal uitzonderlijk emotionele uitdagingen gaat.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening:

Door gebruik te maken van de pillen-nederland.com website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.