Glucophage (Metformin) tegen de beste prijs in Nederland 2024
4.85 / 152

Glucophage (Metformin) tegen de beste prijs in Nederland 2024

4.85 / 152

Het tempo van het moderne leven wordt vaak geassocieerd met een zittende levensstijl, fastfood en veelvuldige stress. Deze factoren leiden tot stofwisselingsstoornissen, overgewicht en insulineresistentie. Als deze problemen niet op tijd worden opgelost, ontwikkelt zich vaak diabetes mellitus type 2 (insuline-onafhankelijk).


Het oplossen van dit probleem is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. Het enige wat je hoeft te doen is een hoogwaardige generieke Glucophage kopen.

De pillen zullen helpen om snel gewicht te verliezen, de koolhydraatstofwisseling te normaliseren en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

In onze online apotheek kun je Glucophage kopen zonder recept.

Generieke Glucophage

Prijs Glucofage

 • Prijs Glucofage 1000 mg : 30,38€ - 259,06€ ;
 • Glucofage 850 mg prijs : 39,20€ - 159,19€ ;
 • Glucofage 500 mg prijs : 27,99€ - 117,88€.
Door een bestelling te plaatsen bij onze online apotheek, krijgt u een kwaliteitsmedicijn met snelle levering in Nederland .

Voordelen van het kopen bij de online apotheek pillen-nederland.com:

 • Gratis verkoop van het geneesmiddel;
 • Directe verwerking van de bestelling;
 • Tijdsbesparing voor de koper;
 • Alle producten van de apotheek zijn gecertificeerd;
 • Het medicijn wordt in de apotheek bewaard volgens de instructies.

Wat is Glucofage?

Glucofage (Metformine) behoort tot de groep biguaniden, orale geneesmiddelen die de suikerspiegel verlagen.

De werkzame stof heeft een mild hypoglykemisch (suikerverlagend) effect. Het bijzondere van metformine is dat het de insulinesecretie niet stimuleert. Bovendien verlaagt het middel de bloedsuikerspiegel niet bij gezonde mensen, dus het kan veilig worden gebruikt als je overgewicht hebt.
Voortdurend gebruik van metformine verbetert de gevoeligheid van perifere celreceptoren voor hun eigen insuline aanzienlijk. Helpt het glucosegebruik te versnellen.

Remt de biochemische processen glycogenolyse en gluconeogenese. Dit vermindert de glucoseproductie in de lever. De werkzame stof vertraagt de opname van grote hoeveelheden glucose in de darm.
Naast de belangrijkste effecten heeft metformine een gunstig effect op de vetstofwisseling. Bij patiënten die Glucofage gebruiken, dalen het totale cholesterolgehalte, het lipoproteïnegehalte met lage dichtheid en het triglyceridengehalte.

Al deze processen hebben een positief effect op het overgewicht van de patiënt. Goed bevordert gewichtsverlies.

Bij mensen die risico lopen op diabetes wordt metformine preventief gebruikt.

Beknopte instructies


Belangrijkste indicaties:

 • Monotherapie bij secundaire diabetes;
 • Controle van overgewicht;
 • metabool syndroom;
 • Combinatietherapie.
Het geneesmiddel is ontworpen voor langdurig gebruik. Bij de behandeling van alle vormen van diabetes mellitus nemen patiënten continu tabletten in, rekening houdend met hun bloedsuikerspiegel. In elk geval wordt de dosis individueel gekozen en aangepast.

Obesitas wordt behandeld als een kuur. Het geneesmiddel wordt gecombineerd met een dieet en matige lichaamsbeweging totdat het gewenste gewichtsverlies is bereikt.

Voor de preventie van diabetes wordt het geneesmiddel individueel voorgeschreven door de arts, rekening houdend met de basis bloedparameters (glucose, geglycolyseerd hemoglobine, lipidenprofiel).

Tabletsterkte en maximaal getolereerde dosis werkzame stof


Voor volwassenen bij de behandeling van diabetes mellitus type 2 is de eenmalige begindosis meestal 0,5 g (500 mg) 2 tot 3 keer per dag. De tabletten worden bij de maaltijd ingenomen.

Twee weken na het begin van de behandeling wordt de patiënt geadviseerd om de dosis van het geneesmiddel aan te passen. Indien nodig kan de eenmalige dosis worden verhoogd tot 0,85 g (850 mg) met dezelfde toedieningsfrequentie.

Onderhoudsbehandeling met metformine is gemiddeld 1 tot 2 gram per dag. Voor meer gemak kun je een verdeeltablet nemen met een dosis van 1000 mg. Dit maakt de toepassing nog handiger.

De maximaal toegestane dagelijkse dosis van het geneesmiddel is 3000 mg. Het geneesmiddel wordt over het algemeen 3 keer per dag ingenomen.

Contra-indicaties


 • Individuele intolerantie voor het geneesmiddel;
 • Bloedketoacidose ;
 • Precomateuze toestand;
 • Hypoglykemische coma;
 • Nierinsufficiëntie;
 • infecties;
 • Shock van verschillende etiologieën;
 • CHF met instabiele hemodynamische parameters;
 • Coronair syndroom;
 • Chirurgie;
 • chronisch alcoholisme.

Bijwerkingen


De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, diarree, verlies van eetlust en smaakveranderingen. Deze verschijnselen treden meestal op aan het begin van de behandeling met het geneesmiddel en gaan in de meeste gevallen over zonder behandeling.

In zeldzame gevallen kan huiduitslag optreden.

Interactie met andere geneesmiddelen


Glucofage is niet compatibel met radiologische contrastmiddelen die jodium bevatten. Vóór de operatie moet u uw arts informeren dat u dit geneesmiddel gebruikt.

Bloeddrukverlagende medicijnen (met uitzondering van angiotensine-converterende enzymremmers) kunnen de bloedsuikerspiegel verlagen. In dit geval is het raadzaam om de dosis van het geneesmiddel te verlagen.
Gelijktijdige combinatie met andere hypoglykemische geneesmiddelen kan leiden tot een sterke daling van de bloedsuikerspiegel.

Nifedipine heeft de eigenschap dat het de absorptie van de werkzame stof verhoogt.
Constante inname van systemische glucocorticoïden vermindert de gevoeligheid van het weefsel voor glucose, wat kan leiden tot een ketotische toestand. In dit geval zal de arts op individuele basis de optimale dosering van het geneesmiddel kiezen.

Diuretica kunnen lactoacidose veroorzaken, wat ontoelaatbaar is bij gebruik van metformine.

Glucophage en zwangerschap

Tijdens de zwangerschap krijgt een vrouw met diabetes meestal insulinetherapie. Orale hypoglykemiemedicijnen worden tijdens de zwangerschap gestaakt.

Glucophage en borstvoeding


Het is betrouwbaar onderzocht of metformine in de moedermelk terechtkomt. Er is weinig onderzoek gedaan naar de bijwerkingen van het geneesmiddel op pasgeborenen. Tijdens het geven van borstvoeding vervalt het geneesmiddel.

Glucofage en alcoholgebruik


Tijdens de behandeling met Glucofage dient u zich te onthouden van het nuttigen van alcoholische dranken.

Chronisch alcoholisme is een absolute contra-indicatie voor het gebruik van Metformine.

Stoppen met Glucofage


Voortgezet gebruik van het geneesmiddel leidt niet tot afhankelijkheid of verzwakking van de werking.

Stoppen met Glucophage tabletten gebeurt zonder "ontwenningssyndroom". Indien nodig kunt u pijnloos stoppen met het innemen van metformine.

 • Elin

  Ik bestel Glucophage online voor de derde keer, bestellingen komen op tijd. Tot nu toe zijn er goede resultaten, pillen zijn het geld waard, ik gebruik ze nog steeds.

 • Jack

  Ik kocht Glucophage om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Geweldige online service, snelle levering en een goed medicijn, bedankt.

 • Fleur

  Dit geneesmiddel heeft mijn leven beter gemaakt. Ik neem driemaal daags 850 mg pillen. Huiduitslag kwam minder vaak voor.

 • Luna

  Het voordeel van de behandeling was dat de bloedsuikerspiegel, die aan het begin van de behandeling erg hoog was, daalde tot een gecontroleerd niveau.

 • Guus

  Het irriteert me als mensen geen elementaire logica en kritisch denken hebben. Waarom als Glucophage bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaakt, ze zeggen dat niemand dit medicijn moet nemen. Mijn enige broer slikt Glucophage al 5 jaar en dit is niet het grootste probleem in zijn leven. Zijn bloedsuikerspiegel is onder controle en dat is het belangrijkste. Als je bijwerkingen hebt, verlaag je de dosis of verander je van medicijn.

 • Adrian

  De eerste week was het een beetje moeilijk. Ik had vaak last van misselijkheid en buikpijn. Ik veranderde mijn dieet naar een koolhydraatarm dieet en de bijwerkingen waren weg. Nu vind ik deze pillen lekker. Mijn bloedsuikerspiegel is nu in orde.

 • Sonne

  Ik gebruik Glucophage vooral omdat het geen sterke daling van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt en niet tot gewichtstoename leidt. Voorheen gebruikte ik andere medicijnen, maar ik kwam wel aan.

 • Big

  Het medicijn werkt goed als voorheen. Ik voel me er beter door. Geweldige service. Ik zal Glucophage online blijven bestellen.

 • Wendy

  Mijn endocrinoloog, toen ik voor het eerst met diabetes werd gediagnosticeerd, zei: "Er zijn twee dingen die je nooit meer mag eten." Ik begon me zorgen te maken, want ik eet heel graag, ook al is mijn gewicht normaal. En toen voegde ze eraan toe dat het "vergif en koekjes met vergif" waren. Ik vertel dit verhaal voor al diegenen die zeggen dat ze erg beperkt zijn in eten. Sinds 6 maanden neem ik Glucophage om mijn bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Ik volg een dieet, maar ik heb er geen last van.

 • Foxxy

  Glucophage werkt heel goed en ik heb uitstekende resultaten zonder bijwerkingen. Ik heb GEEN overgewicht, maar ik moet wel opletten wat ik eet. Vroeger zei ik altijd: "Ik kan bijna alles eten wat ik wil en niet dik worden." Nu volg ik een dieet, hoewel het niet erg streng is. Op deze manier is het makkelijker om de bloedwaarden onder controle te houden.

 • Vlad

  Mijn moeder heeft diabetes, hetzelfde gebeurde met mij in 2021. Ik begon Glucophage te nemen, ging over op een koolhydraatarm dieet. In 2022 ben ik 19 kg afgevallen, bloedsuikerspiegel werd normaal. Ik ben gewoon benieuwd of de artsen mijn diagnose zullen terugdraaien als ik goede bloedtesten krijg. Of deze ziekte voor altijd is?

 • Chantal

  Bedankt voor jullie reviews. Dit geeft me hoop dat ik op tijd weer aan de juiste voeding zit en dat ik niet te ver de verkeerde kant op ben gegaan. Mijn vriend heeft uitstekende resultaten bij het gebruik van Glucophage. Ik gebruik dit medicijn sinds kort. De diagnose diabetes type 2 is een schok voor me geweest, maar ik hoop er het beste van.

 • Mandy

  Ik nam Glucophage, en het hielp om mijn bloedsuikerspiegel te verlagen tot 120. Wat het dieet betreft, gebruik ik veel zoetstoffen. Ik volg geen strikt dieet. Ik heb een bijna normaal BMI. En soms eet ik koolhydraten, waarschijnlijk omdat het lekker en leuk is.

 • Linda

  Bedankt allemaal voor het schrijven van reviews hier. Ik heb veel informatie gekregen door het lezen van jullie reviews. Mijn gelukwensen aan allen die succes hadden.

 • Michelle

  Hoewel ik niet flauwviel van dit medicijn, had ik in het begin vaak hoofdpijn. Ongeveer een week later begon ik me weer normaal te voelen en had ik geen hoofdpijn meer. Mijn bloedsuikerspiegel lijkt beter te worden en dat is het belangrijkste, meestal is het onder de 130.

 • Kim

  Je MOET eten voordat je dit medicijn neemt.

 • Johanna

  Nadat ik Glucophage was gaan gebruiken, begon ik te denken dat ik in goede gezondheid verkeerde. Ik heb een goede bloedsuikerspiegel, mijn gewicht is afgenomen, en ik heb weer een normale eetlust. Hoe langer ik het inneem, hoe beter ik me voel. Ik geloof dat dit het beste diabetesmedicijn is dat ik ooit heb gebruikt. Probeer het en veel succes!

 • Denis

  Nu heb ik normale bloedwaarden. Voordat ik Glucophage nam, was de bloedsuikerspiegel altijd tussen de 150 en 160. Geen probleem met hypoglykemie. Ik kan deze pillen aanbevelen aan iedereen die moeite heeft met het verlagen van zijn suikerspiegel. Het werkt geweldig.

 • Sanne

  Glucophage heeft geholpen mijn diabetes te verbeteren. Het houdt mijn bloedsuikerspiegel tussen de 90 en 130. Dit is de eerste keer sinds twee jaar dat ik zulke bloedsuikerwaarden heb. Mijn eetlust verminderde, ik verloor 5 kg gewicht in de laatste 2 maanden, en dit maakt me erg blij. Geen bijwerkingen als ik de pillen na de maaltijd inneem.

 • Anne

  Ik neem al enkele jaren Glucophage, het werkt goed. Ik heb goede bloedwaarden als ik gedisciplineerd ben in eten en bewegen.

 • Laura

  Onlangs werd bij mij diabetes vastgesteld. Glucophage is geweldig (glucosespiegel is 100-110), maar ik verwacht nog betere resultaten de volgende keer dat ik een bloedtest doe. De afgelopen twee weken heb ik gesport, en ik ben daar erg trots op.

 • Maria

  Hallo iedereen. Ik begrijp dat Glucophage bijwerkingen kan hebben en niet voor iedereen werkt. Maar voor mij, is het een wondermiddel. Mijn bloedsuikerspiegel daalde in een keer en bleef laag. Nu is het makkelijker voor mij om fulltime te werken, en ik ben niet van plan om te stoppen. Het medicijn werd een onmisbaar element in mijn dagelijks leven. Ik beveel het iedereen aan.

 • Eva

  Ik heb overgewicht en diabetes. Sommige van mijn behandelingspogingen waren een mislukking. Ik probeerde Glucophage (3 x 850 mg) ongeveer een jaar geleden. In het begin had ik last van mijn maag, maar na een paar weken was het probleem opgelost. Behalve dit is Glucophage een geweldig medicijn.

 • Yara

  Ik kreeg 12 jaar geleden de diagnose, en ik had successen en mislukkingen. De eerste keer nam ik Glucophage vijf jaar geleden. Het had enig effect, maar het stelde de dokter niet tevreden. Nu neem ik Glucophage en volg mijn dieetadvies op. Mijn bloedsuikerspiegel is altijd goed.

 • Nora

  Ik heb verschillende medicijnen geprobeerd, en Glucophage is mijn enige oplossing. Mijn verzekering vergoedt het niet, maar Glucophage heeft geen bijwerkingen. Ik koop het alleen bij online apotheken. Ik denk dat het het waard is.

 • Sara

  Ik hou echt van dit medicijn omdat ik mijn suiker onder controle kan houden. Ik ben een beetje dunner geworden en ik voel me veel beter. Uitstekende prijs. Geweldige service.

 • Zoe

  Mijn ervaring met Glucophage is geweldig. Ik neem twee tabletten van 500 mg 's morgens en twee van 500 mg tijdens de lunch/diner. Ik ga sporten en let op wat ik eet. Mijn bloedbeeld is niet perfect, maar het is altijd in orde.

 • Sophie

  Glucophage veroorzaakte eerst diarree. Ik vertelde de dokter erover. De dokter zei dat dit medicijn tijdens de maaltijd of na de maaltijd moet worden ingenomen. Dit stond in de gebruiksaanwijzing, maar ik heb er niet op gelet. Nu neem ik 1 tablet 's morgens na het ontbijt en 1 tablet na het avondeten. De diarree die mij zo kwelde is nooit meer teruggekomen.

 • Tess

  Hallo! Ik heb veel reviews gelezen en besloot mijn ervaring met Glucophage te delen. Het medicijn veroorzaakte geen spijsverteringsstoornissen. Ik had geen bijwerkingen. Ik had alleen verminderde eetlust, minder zin om koolhydraten te eten, lagere bloedglucosewaarden.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening:

Door gebruik te maken van de pillen-nederland.com website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.