Kopen Ventolin (Salbutamol) zonder recept online
4.66 / 81

Kopen Ventolin (Salbutamol) zonder recept online

4.66 / 81

Ventolin is een van de bekendste geneesmiddelen voor de behandeling van obstructieve aandoeningen van de luchtwegen. Kom meer te weten over de kenmerken van dit geneesmiddel, de bijwerkingen en waar je Ventolin kunt kopen zonder recept.

Generieke Ventolin

Waar koop ik Ventolin online?

Ventolin is niet in alle Nederlandse apotheken verkrijgbaar. Bovendien wordt bij aankoop om een recept gevraagd.

Door Ventolin zonder recept te kopen bij onze online apotheek, bespaart u niet alleen tijd maar ook geld. In feite is de prijs van het geneesmiddel wanneer je online koopt veel lager dan in een gewone apotheek.

Prijs van Ventolin bij ons: €27.03 - €186.25.

Plaats een bestelling op onze site en ontvang je medicijn gratis in Nederland.


Wat is Ventolin?


Kortwerkend geneesmiddel dat wordt voorgeschreven voor de behandeling van ademhalingsmoeilijkheden. De werkzame stof verwijdt de bronchiën en bronchiën, waardoor de weerstand in de luchtwegen afneemt en de luchtstroom in de luchtwegen toeneemt.

De werkzame stof is salbutamolsulfaat 20,5 mcg, wat overeenkomt met 100 mcg salbutamol.

Ventolin is verkrijgbaar in twee doseringsvormen:

Aerosol voor inhalatie. Een aluminium of glazen bus is voorzien van een plastic dispenser. Het bevat een witte of transparante suspensie. Deze aerosol heeft zijn eigen specifieke toepassingen, die de arts of apotheker aan de patiënt moet uitleggen. Verkeerd gebruik zal geen positief effect hebben. Omdat er tijdens het gebruik een beetje van de stof in de verstuiver achterblijft, moet deze een of twee keer per week worden schoongemaakt.

De werking van het geneesmiddel


De werking van het medicijn kan verzwakken als het blikje koud is. koud. Koel het blikje niet te veel af, want dan verliest het zijn eigenschappen. eigenschappen.

Oplossing voor inhalatie. De samenstelling wordt aangevuld met natriumchloride en zwavelzuur verdund tot een pH van 3,5 - 4,5. Het wordt aangebracht met behulp van een vernevelaar. Patiënten moeten zich ervan bewust zijn dat als de gebruikelijke dosis niet meer effectief is, deze niet zelfstandig kan worden verhoogd.

Mensen die moeite hebben met het gebruik van een inhalator kunnen een afstandhouder gebruiken. Dit is ook de meest praktische vorm voor kinderen.

Voor- en nadelen van het geneesmiddel


Zoals alle geneesmiddelen is Ventolin niet universeel. De voordelen van het geneesmiddel kunnen worden toegeschreven aan de volgende factoren:

 • snel begin van de werking ;
 • praktisch gebruik;
 • analogen zijn goedkoper dan het origineel.
 • Nadelen:
 • Niet altijd te koop;
 • korte werkingsduur ;
 • kan niet langdurig gebruikt worden;
 • kans op verslaving;
 • analogen zijn minder effectief.
Ondanks deze lange lijst met nadelen is Ventolin een noodzakelijk en soms onmisbaar geneesmiddel voor mensen die lijden aan obstructieve longziekten.

Werkingsprincipe


Na gebruik van de inhalator ontwikkelt de werking van het geneesmiddel zich snel - vanaf 5 minuten, het langste effect - tot 1,5 uur. De gemiddelde werkingsduur is 5 uur. Vanwege deze korte werkingsduur wordt het medicijn meerdere keren per dag voorgeschreven, maar niet meer dan 4 keer. Een overdosis kan hartkloppingen, misselijkheid, braken en spiertrillingen veroorzaken.

Omdat het middel snel werkt, wordt het niet gebruikt voor profylaxe. Het wordt vaker gebruikt om ziekten te behandelen die gepaard gaan met een spastische toestand. Na het begin van een aanval wordt aanbevolen om 1 tot 2 doses te nemen en indien nodig te herhalen.


Werkingsmechanisme


Na het aanbrengen wordt een deel van de werkzame stof aangetroffen in de lagere luchtwegen. Het wordt geabsorbeerd in het bloed en longweefsel. Het grootste deel van salbutomol wordt in de orofarynx vastgehouden. Na het slikken wordt het actief afgebroken in de lever, waarbij fenolisch sulfaat wordt gevormd. Het wordt binnen 72 uur uitgescheiden in de urine en feces.

Ventolin is een bronchodilatator die niet ingrijpt op de oorzaak van de verkramping. Het verlicht alleen de symptomen en verbetert de ademhalingsfunctie.

Adrenomimetica verminderen de slijmproductie in de bronchiën, ontspannen de gladde spieren van de bronchiale wanden en remmen de productie van histamine, een stof die betrokken is bij het ontstaan van ontstekingsreacties.

De werking is snel, maar van kortere duur.

Door de toedieningsroute via inhalatie dringt het geneesmiddel direct door in de luchtwegen, wat bijdraagt aan een effectiever geneesmiddeleffect.

Monotherapie geeft niet altijd een snelle, effectieve verlichting van bronchiale obstructie, wat te wijten kan zijn aan de ernst van de ziekte, vertraagde behandeling of virale infectie. In dergelijke gevallen worden combinatiemedicijnen voorgeschreven.


Indicaties voor gebruik


Ventolin wordt voorgeschreven als onderhoudsmiddel en om episodische astma-aanvallen onder controle te houden. Het mag niet als monotherapie worden gebruikt. Als het lichaam negatief reageert op het geneesmiddel, moet onmiddellijk contact worden opgenomen met een arts zodat glucocorticosteroïden kunnen worden voorgeschreven of de behandeling kan worden herzien.

Ziekten waarvoor Ventolin wordt voorgeschreven :

 • Bronchiale astma
 • Bronchospasme kan variëren van een licht ongemak tot een mogelijk fatale aandoening. Het uit zich door karakteristieke piepende ademhaling.
Kenmerken van het gebruik bij bronchiale astma :

 • Ventolin wordt alleen via inhalatie gebruikt;
 • om de symptomen van bronchiale astma onder controle te houden;
 • preventie van bronchospasmen geassocieerd met blootstelling aan allergenen of geïnduceerd door fysieke activiteit;
 • gebruik als onderhoudsbehandeling voor bronchiale astma.
Andere chronische longaandoeningen met omkeerbare luchtwegobstructie (COPD).
In milde gevallen van COPD - chronische en acute bronchitis, longemfyseem - wordt het medicijn "op verzoek" gebruikt. In ernstigere gevallen is regelmatige langdurige behandeling met Ventolin een prioriteit. Het vermindert de mate van progressie van bronchiale obstructie. Maar de meest effectieve behandeling is een combinatie van bronchusverwijders met verschillende werkingsmechanismen, die niet alleen het bronchusverwijdende effect versterkt, maar ook het risico op bijwerkingen vermindert in vergelijking met het verhogen van de dosis van een enkel medicijn.

Coronavirus. Alleen gebruikt bij de milde vorm van de ziekte. Met covida schrijft de arts inhalaties voor om de bronchiën te verwijden, ademhalingsmoeilijkheden te verlichten en de ademnood van de patiënt te verlichten.

Wie kan Ventolin niet innemen


Het geneesmiddel kan de stofwisselingsprocessen in het lichaam beïnvloeden. Het kan het kaliumgehalte in het bloed en de glucosespiegel verhogen en de kracht en hartslag verhogen. Om deze redenen is het noodzakelijk om samen met een arts de veiligheid van het gebruik vast te stellen.

Raadpleeg je arts als het effect van het medicijn minder dan 3 uur aanhoudt.

Dosering


Ongeacht de vorm van afgifte moet het medicijn correct worden gebruikt, waarbij de instructies en het recept van de arts nauwgezet moeten worden opgevolgd, zodat het proces niet wordt verspild.

Volwassenen: 100-200 mcg, kinderen: 100 mcg. Om te voorkomen dat aanvallen worden uitgelokt door externe factoren of lichamelijke inspanning, wordt aanbevolen het medicijn 10 tot 15 minuten voor het begin van de kramp in te nemen.

Ventolin - een dosis van 2,5 mg tot 3-4 keer per dag. Op medisch voorschrift kan de dosis worden verhoogd tot 5 mcg. Hogere doses worden alleen gebruikt in ziekenhuizen en onder medisch toezicht.

De aerosol is ontworpen voor 200 toepassingen. Als onderdeel van een onderhoudsbehandeling wordt 200 mcg maximaal 4 keer per dag voorgeschreven.


Bijwerkingen


Zoals alle geneesmiddelen is Ventolin individueel. Sommige patiënten kunnen het jarenlang gebruiken zonder bijwerkingen te ervaren. Anderen reageren onmiddellijk en sterk negatief. Daarom moet je bij het raadplegen van een arts heel eerlijk zijn.

Zwangere vrouwen zijn de meest kwetsbare categorie patiënten. Vooral als Venotol het enige effectieve middel is dat beschikbaar is. Artsen schrijven het geneesmiddel voor aan zwangere vrouwen als het voordeel van de behandeling voor de moeder opweegt tegen het mogelijke risico voor de foetus. Er zijn echter gevallen van misvormingen zoals "wolvenbek" en onderontwikkelde ledematen vastgesteld.

Er zijn geen gegevens die aantonen of de werkzame stof in moedermelk schadelijk is voor pasgeborenen. In de praktijk echter schrijven artsen geen Ventolin voor aan vrouwen die borstvoeding geven.

Ventolin moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij oudere patiënten met gelijktijdige hartaandoeningen, omdat het hartritmestoornissen kan veroorzaken.

De behandeling van astma met Ventolin moet stapsgewijs worden uitgevoerd. Hierbij controleren artsen de longfunctie van de patiënt en de klinische respons op de behandeling. Als de patiënt de dosis moet verhogen om zijn toestand te verbeteren, betekent dit dat zijn toestand verslechtert en dat de arts het behandelplan moet herzien.
 • Iris Vermeulen

  Ik ben astmatisch met levenslange ervaring. Ik ken dit medicijn al lang en ben altijd tevreden met het effect.

 • Stijn Vos

  De dokter heeft dit medicijn opgenomen in de ondersteuningstherapie voor bronchiale astma, dus ik gebruik het bijna constant. Aanvallen zijn zeldzaam, ik voel me beter.

 • Sanne Dijkstra

  Ik gebruikte Ventolin voor ernstige chronische bronchitis en zag niet veel effect. Ademhalen werd makkelijker, maar niet voor lang, en de hoest bleef sterk. Misschien was dit medicijn gewoon niet geschikt voor mij, maar ik moest het opgeven en een ander medicijn nemen.

 • Tom de Haan

  Zeer effectieve remedie die bronchospasmen elimineert. Faalt nooit. Ik gebruik het al vele jaren; ik heb zelfs geen andere opties overwogen. Zowel de effectiviteit van het medicijn als de prijs zijn geweldig.

 • Heijden43

  Ik heb dit medicijn gekocht om de astma van mijn oudste zoon (12 jaar) te behandelen. Het kind begon gemakkelijker te ademen op de eerste dag, en de vreselijke hoest stopte. Zeer tevreden met het effect.

 • Ruben

  Ik neem Ventolin-pillen voor emfyseem. Tot nu toe heb ik enkele bijwerkingen gehad, zoals spierkrampen en duizeligheid, maar over het algemeen is mijn toestand verbeterd. De dokter zegt dat bijwerkingen na verloop van tijd verdwijnen. Ik hoop het echt.

 • Leeuwen

  De dokter heeft dit medicijn aanbevolen, maar het was niet geschikt voor mij vanwege mijn huidreactie. De dokter zei dat dit vrij zeldzaam gebeurt. Ik ben teleurgesteld.

 • Lars de Wit

  Ventolin helpt bij de behandeling van mijn chronische bronchitis. Het lijkt effectiever dan alle andere medicijnen die ik heb geprobeerd.

 • Anna Smit

  Ik was lange tijd tevreden met de kwaliteit van het medicijn. Gedurende 15 jaar veroorzaakte Ventolin geen bijwerkingen. Helaas word ik nu duizelig na het gebruik van het medicijn. Maar ik kan nog steeds geen beter middel vinden voor mijn astma.

 • Finn Kuipers

  Een prachtig medicijn dat verlichting biedt bij regelmatig gebruik. Dankzij Ventolin wordt mijn astma niet langer een belemmering om van het leven te genieten.

 • Nina de Boer

  Diagnose: acute COPD. Sinds ik het medicijn neem, heb ik minder opflakkeringen. Dankzij Ventolin kan ik nu veel beter ademen.

 • Levi Visser

  Het is een geweldig medicijn, maar soms is het te duur voor mij. Het is zo duur dat ik soms bepaalde dingen moet opgeven om mijn astma onder controle te houden.

 • Mila de Jong

  Ventolin is een uitstekend medicijn. Ik neem drie keer per dag tabletten en heb geen aanvallen. Niets te klagen.

 • Bram Verhoeven

  Ventolin is effectief en gemakkelijk te gebruiken. Soms heb ik echter een recept nodig voor andere medicijnen en gebruik ik dagelijks een onderhoudsinhalator om astma-aanvallen te voorkomen.

 • Julia

  Een paar dagen geleden had ik een ernstige astma-aanval. Ik kreeg een grote dosis van dit medicijn in het ziekenhuis. De aanval stopte, maar daarna werd ik erg misselijk en had ik hevige hoofdpijn.

 • Tess Meijer

  Ventolin laat me fantastisch voelen. Het is aanbevolen door mijn dokter vanwege hoesten en piepen van het virus. Mijn borst voelde strak en zwaar aan. En ik voelde zo'n geweldige lichtheid in mijn borst toen ik dit nam. Geweldig.

 • Noah

  Ik gebruik het al jaren. Het is altijd een groot deel van mijn leven geweest en het werkt goed. Wat zou ik doen als het niet bestond?

 • Sophie Bakker

  Ventolin is al lange tijd mijn favoriet. Het kan echter onregelmatige hartslagen veroorzaken en moet worden gebruikt in combinatie met een corticosteroïde inhalator. Wees verantwoordelijk en voorzichtig.

 • Lucas van Dijk

  Ik heb al 15 jaar astma. Ventolin is mijn redder geworden. Het werkt echt effectief.

 • Emma de Vries

  Het is ongelooflijk hoe lang ik heb gestreden terwijl de oplossing zo dichtbij was. Sinds mijn dokter mij Ventolin heeft voorgeschreven, is mijn ademhaling veel makkelijker. Het enige nadeel is dat ik soms duizelig word na gebruik, maar het is niet zo erg.

 • Daan Jansen

  Ik gebruik dit medicijn al meer dan 10 jaar en ben altijd tevreden geweest met de resultaten. Maar onlangs merkte ik dat de levering is veranderd. Dezelfde dosis biedt niet langer hetzelfde niveau van verlichting.

Título
kenmerken:
Website cijfer
Prijs / Prestatie
Verzenden Tevredenheid
Aanbeveling
Uw mening:

Door gebruik te maken van de pillen-nederland.com website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.